Haberler

Eskişehir: Gözleri Görmeyen Yaşlı Adama Kütüphane Cezasının Verilmesi

Kooperatifler Kanunu'na Muhalefet Suçundan 26 Gün Kütüphanede Eğitim Faaliyetlerine Katılma Cezasına Çarptırılan 73 Yaşındaki Gözleri Görmeyen İsmail Canseven, Karara İtiraz Ederek, "Kitabı Oğluma Okutacağım Ben Dinleyeceğim, Başka Çaresi Yok" Dedi.

Kooperatifler Kanunu'na muhalefet suçundan 26 gün kütüphanede eğitim faaliyetlerine katılma cezasına çarptırılan 73 yaşındaki gözleri görmeyen İsmail Canseven, karara itiraz ederek, "Kitabı oğluma okutacağım ben dinleyeceğim, başka çaresi yok" dedi.

Eskişehir'de oğlunun yanında kalan İsmail Canseven, Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde 3 yıl üst üste olağan genel kurulu yapılmayan Domurköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin yönetim kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle 4 kişiyle birlikte, "Kooperatif Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan tutuksuz yargılandığı Domaniç Asliye Ceza Mahkemesi'nin 31 Mayıs 2006 tarihindeki duruşmasında, 26 gün süre ile Domaniç İlçe Halk Kütüphanesi'nde eğitim faaliyetlerine katılma ve 122 YTL para cezasına çarptırıldı.

Gözlerinin ikisini de geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybeden Canseven, kararın şaşkınlığını yaşıyor. Oğlu İsa Canseven'in eline kitap vermesi üzerine gülen 3 çocuk babası İsmail Canseven, "Gözleri görmeyen bir adam kitap okuyacak. Ne günlere kaldık. Daha önceleri görüyordum. Oğlum sen bana oku. Gülünç bir şey. Gözlerim görmüyor. Mahkemenin kararına itiraz ediyorum, asla kabul etmiyorum. Bu cezayı çekebilecek bir durumum yok. Sıhhatim yerinde ama gözlerim görmüyor, kulaklarım ağır işitiyor. Kütüphaneye nasıl gideceğim? Oğlum işçi, gelinimin 2 çocuğu var. Acınacak halimiz var" diye konuştu.

Okur-yazar olmadığını kaydeden İsmail Canseven, kendisine okuma cezası verildiğini ifade ederek, "Kitabı oğluma okutacağım ben dinleyeceğim, başka çaresi yok. Benim günümün geçtiği odayı ve yaşantımı görsünler" ifadesini kullandı.

Babasına ayrıca 3 gün hapis cezası verildiğini öğrendiklerini, ancak bu kararla ilgili detaylı bilgi alamadıkları açıklayan İsa Canseven (39) ise, "Karara şiddetle itiraz ediyorum. Babamın ceza ehliyetini kaybettiğini düşünüyorum. Dünyası kararan babam, gözleri görmediği için zaten dört duvar arasında. Evden dışarıya çıkamayan babamı cezaevine alsalar ne olacak? Hiçbir şey fark etmeyecek. 26 gün kütüphane cezasını mesai saatleri içinde 8 saatle sınırlandırılacağını düşünüyorum. Kararın reddini istedik. Sonucunu bekliyoruz. Babamın artık bu işlerden kurtulmasını, ömrünün kalan kısmını mahkeme salonlarında geçirmemesini istemiyorum" dedi.

Bu arada, Türkiye'de temsilcilikleri bulunan yabancı haber ajansları da, İsa Canseven'i telefonla arayarak babasına verilen cezayla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title