Haberler

Eskişehir: Eskişehir'de Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı

Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Sivil Savunma Ekiplerince Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı. Senaryo Gereği Yaralı Bir Şahsı Binanın Üst Katına Taşımak İçin Yemekhaneden Bahçeye Çıkmak İsteyen Görevliler, Kapının Kilitli Olduğunu Görünce Şaşkına Döndü.

Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Sivil Savunma ekiplerince yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği yaralı bir şahsı binanın üst katına taşımak için yemekhaneden bahçeye çıkmak isteyen görevliler, kapının kilitli olduğunu görünce şaşkına döndü.

Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Sivil Savunma uzmanları tarafından Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde olası bir deprem, yangın ve savaş halinde alınması gereken tedbirler bir tatbikatla gösterildi. Toplantı Salonu'nda Sivil Savunma uzmanı Yunus Emre Kırar tarafından verilen seminerde, çok sayıda sağlık ve idari personele binanın üst katına çıkarılması gereken bir hastanın sedyeye halatlarla nasıl bağlanması gerektiği ve nükleer ve biyolojik silahlarla olabilecek saldırılarda gaz maskelerinin kullanılması ile radyasyon ölçümü tatbiki olarak anlatıldı.

Tatbikatla ilgili bir açıklama yapan Yunus Emre Kırar, tatbikatta doğal afetler, yangın ve nükleer silahlı saldırılarda hastanelerde yatan hastaların çalışanlar tarafından nasıl korunmaları gerektiğinin bilinmesinin amaçlandığını belirterek, "Deprem, nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlara karşı alınacak tedbirler, özellikle hastanelerimizde yangına karşı tedbirlerimiz, hastanemizde olabilecek bir afet ve yangında hastalarımızın kaçış yolları eğer tıkanmışsa yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya doğru indirilmesi ve çıkarılmalarıyla ilgili kurtarma tedbirleri çerçevesinde tüm il ve ilçelerimizdeki devlet hastanelerimizde tatbikat yapmaktayız. Amacımız, doğal afetler, deprem, NBC saldırılarına karşı her zaman teyakkuz halinde olmak ve hastalarımızı en iyi şekilde korumaktır" dedi.

Tatbikatta senaryo gereği, halatlarla özel olarak sedyeye bağlanan bir yaralı görevlilerce hastane koridorundan taşınarak bahçeye çıkış kapısının bulunduğu yemekhane önüne getirildi. Ancak, yemekhane kapısını açamayan ve kilitli olduğunu fark eden görevliler bir anda şaşkınlık yaşadı. Çaresiz kalan görevliler hastayı sedyeyle yere bırakarak bir süre anahtarın getirilmesini beklemek zorunda kaldı. Sonunda beklenen anahtarın getirilmesiyle açılan kapıdan bahçeye çıkarılan hasta, üst katta bulunan görevliler tarafından iplerle yukarıya çekildi. Sağlık görevlilerinin heyecanla izlediği tatbikat, başarıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title