Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali Türk Halk Müziği'nin iki ustası Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konser verdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali Türk Halk Müziği'nin iki ustası Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konser verdi.

Odunpazarı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşen konsere kent halkı yoğun gösterdi.

Sanatçıların seslendirdiği şarkılara eşlik eden vatandaşlar, konseri cep telefonlarıyla kayıt etti. Oğur ve Demircioğlu, kendilerini Eskişehirlilerle buluşturan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya teşekkür etti.

Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali

Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali'nde dünyaca ünlü cam sanatçıları sergiledikleri performanslarla kent halkının beğenisi topladı.

Festival kapsamında Odunpazarı Sıcak Cam Atölyesi'nde gerçekleştirdikleri çalıştaylarda, birbirinden özel teknikleri büyük bir başarı ile cama işleyen sanatçılar, ürettikleri birbirinden değerli objelerle sanatseverlere adeta görsel şölen sunuyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından sunulan imkan sayesinde dünyaca ünlü cam sanatçılarının yanı sıra camın ateşle dansına canlı tanıklık eden sanatseverler, şimdiden camla ilgili hayaller kurmaya başladıklarını ve en kısa süre içerisinde bu sanatı öğrenmek istediklerini ifade etti.

-Bilim ve Teknoloji Günleri

Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi ve Anadolu IEEE Mühendislik ve Teknoloji Kulübü işbirliğiyle gerçekleşen 2. Bilim ve Teknoloji Günleri 25-26 Mayıs'ta 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Salih Zeki Anadolu Lisesi'nden 6, Mehmetçik Anadolu Lisesi'nden 3, Şehit Murat Tuzsuz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 6 öğrenci katıldı. Toplam 15 lise öğrencisi üçer kişilik 5 grup halinde yarışmaya katıldı ve bu öğrencilere Anadolu IEEE Mühendislik ve Teknoloji Kulübü'nde görev alan mühendislik bölümlerinden öğrenciler de destek verdi.

Gençler yaptıkları sumo robotlarını rakip takımların robotlarıyla yarıştırdı. Yarışma sonucunda birinciliği Anadolu IEEE Mühendislik ve Teknoloji Kulübü'nden Bülent Sarıyıldız yaptığı Salih Zeki Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayça Aydoğdu, Anıl Şengül ve Ahmet Özbay alırken hediyelerini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç verdi.

Birinciliği alan Salih Zeki Anadolu Lisesi öğrencileri robotlarını Ataç'a hediye etti.

-Büyükşehir Belediyesinden el emeği ürünleri sergisi Büyükşehir Belediyesinin Sultandere Eğitim Merkezi'nde düzenlediği kurslarda yapılan el işi ürünler, eğitim merkezinde açılan yılsonu sergisinde kent halkının beğenisine sunuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle mesleki beceri kurslarının düzenlendiği merkezlerden olan Sultandere Eğitim Merkezi'nde eğitim döneminin tamamlanması nedeniyle yıl sonu karma sergisi açıldı. Yemek, oyuncak, mefruşat, el nakışı, giyim kursuna katılanlar yıl boyu uzman eğitmenler eşliğinde ürettikleri eserleri açılan sergide beğeniye sundu.

435 öğrencinin el emeği göz nuru eserlerinin beğeniye sunulduğu sergi, 31 Mayıs'a kadar Büyükşehir Belediyesi Sultandere Eğitim Merkezi'nde gezilebilecek. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Hakkı Demircioğlu Erkan Oğur Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title