Haberler

Eskişehir: Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu, Eskişehir'de Toplandı

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Özcan Pehlivanoğlu, "Sözde Soykırım İddialarıyla Bunaltılmaya ve Abluka Altına Alınmaya Çalışılan Milletimizin Bu İddialara Karşı Vereceği En İyi Cevap, Türk Milletinin Balkanlar'da Uğramış Olduğu Zulüm ve Katliamlardır" Dedi.

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Özcan Pehlivanoğlu, "Sözde soykırım iddialarıyla bunaltılmaya ve abluka altına alınmaya çalışılan milletimizin bu iddialara karşı vereceği en iyi cevap, Türk milletinin Balkanlar'da uğramış olduğu zulüm ve katliamlardır" dedi.

Konfederasyonun Eskişehir'de gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonunda basın toplantısı düzenleyen Pehlivanoğlu, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu'nun 32 ilde örgütlenmesini tamamladığını açıkladı. Pehlivanoğlu, Balkanlar'ın Türkiye için kültürel, sosyal, ekonomik ve askeri açıdan çok önemli bir bölge olduğunu kaydederek, "Ülkemizdeki 35 milyonun üzerinde kendini Rumelili, Balkanlı ya da Trakyalı'yım diyen insanımızın varlığı da göz önüne alındığında, Balkan coğrafyasıyla ilgilenmemek diye bir şey düşünülemez. Son günlerde Balkan coğrafyasında karışıklıklar yaşanacağına dair bir kısım odaklar tarafından değişik düşünceler ve öngörüler ileri sürülmektedir. Bu sebeple Türk kamuoyunu, 2 milyon Türk'ün ve 10 milyon civarında akraba topluluğumuzun yaşadığı Balkanlar ile daha yakından ilgilenmeye davet ediyoruz. Başta hükümetimiz olmak üzere tüm siyasi partilerimizin, ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin Balkanlar'ı yakından mercek altına almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Türk tarihinde özellikle Balkanlar'ı içine alan kısmın millete çok iyi bir şekilde yansıtılması gerektiğini vurgulayan Pehlivanoğlu, şunları söyledi:

"Tarihini bilmeyen yahut unutan milletlerin aynı şeylerle karşılaşması kaçınılmaz bir durumdur. Sözde soykırım iddialarıyla bunaltılmaya ve abluka altına alınmaya çalışılan milletimizin bu iddialara karşı vereceği en iyi cevap, Türk milletinin Balkanlar'da uğramış olduğu zulüm ve katliamlardır. Bu sebeple Türk milleti Balkanlar'da yaşadığı dramlar açısından öncelikle aydınlatılmalıdır. Bu görevi yerine getirmek üzere aydınlarımızı göreve davet ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da müfredatta bu konuya ayrıntılı yer ayırmasını istiyoruz. Konfederasyonumuz, sahasında kurulan tek sivil toplum örgütü olarak üzerine düşen görev sebebiyle başta Balkanlar olmak üzere ülkemizi yakından ilgilendiren iç ve dış meseleleri yakından takip etmekte, bu meselelerin ülkemiz ve milletimiz lehine çözülmesini sağlamak için katkıda bulunmaya çalışmaktadır."

Özcan Pehlivanoğlu, Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı ve Yunanistan'daki mahalli seçimlerde elde edilen sonuçların, bu ülkelerde yaşayan Türkler açısından memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Bulgaristan ve Romanya'nın 1 Ocak 2007 tarihinde Avrupa Birliği (AB) üyesi olma süreçlerini de takip ettiklerini dile getiren Pehlivanoğlu, İstanbul Rumeli Balkan Federasyonu'nun 26 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek kongresine herkesi davet etti.

Toplantıya, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile konfederasyona bağlı federasyon ve derneklerin başkanları da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title