Haberler

Erzurum: Türkiye'nin 8. Ravinsonde İstasyonu Erzurum'da Açıldı

Türkiye'nin 8. Ravinsonde (Yüksek Atmosfer) İstasyonu, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.

Türkiye'nin 8. Ravinsonde (Yüksek Atmosfer) İstasyonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan Ünal, Vali Vekili Kasım Yekeler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Alt Kademe Belediye Başkanları ve birçok kamu kurum ve kuruluşunun idarecilerinin katıldı. Yeni sistem hakkında bilgi veren Devlet Meteoroloji İşleri Erzurum Bölge Müdürü Bünyamin Çamkerten, "Radiosonde cihazı, balonun yardımıyla serbest atmosferde yukarı çıkarken, meteorolojik bilgileri eş zamanlı olarak ölçen ve istasyona gönderen alettir. Bu sensorlar yardımıyla elde edilen bilgiler, önceden belirlenmiş olan bir sıralama dahilinde ve belirlenmiş kısa zaman aralığında alıcı yer istasyonuna gönderilir. Rüzgar bilgileri ise radiosonde cihazının serbest atmosferdeki konumuna bağlı olarak elde edilen açı değerlerinden sağlanır. Halen dünyada bin adet ve Türkiye'de Erzurum'daki ile 8 olan ravinsonde istasyonu, özellikle hava tahminlerinin yapılmasında en büyük rolü oynayan yüksek seviye haritalarının hazırlanmasında ve uçuculukta büyük önem taşımaktadır" dedi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Ünal ise meteorolojik bulguların artık her alanda kullanıldığını belirterek, meteoroloji doneleri olmadan yatırımcının bile yatırımını yapmadığını kaydetti. Ünal, "Genel müdürlüğümüz ülkedeki meteorolojik sebepli can ve mal kaybını ortadan kaldırmak için çağdaş teknolojiyi kullanmaktadır. Bugün meteoroloji uydumuzla, yüksek bilgisayar teknolojimizle hizmet vermekteyiz" diye konuştu.

Erzurum'a Yüksek Atmosfer İstasyonu'nun kazandırılmasından dolayı Genel Müdür Adnan Ünal'a Kazım Karabekir Belediyesi tarafından bir pano hediye edildi. Panoyu Ünal'a takdim eden Vali Vekili Yekeler, bu yatırımın Erzurum'a kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Erzurum'a yapılan bu yatırımın tüm bölgeye ve ülkeye hizmet edeceğini belirten Yekeler, Erzurum'un bir bölge ve eğitim merkezi durumuna getirilmesinden dolayı Genel Müdür Ünal'a teşekkür etti.

Daha sonra helyum gazıyla şişirilen balon Ünal ve Yekeler tarafından gökyüzüne bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title