Haberler

Erzurum: Erzurum Valiliği'nden Yeni Alınan Araç ve Eski Araçların Durumu ile İlgili Açıklama

Erzurum Valiliği'ne Alınan Yeni Makam Aracı ile İlgili Olarak 22 Kasım Çarşamba Günü Çeşitli Basın Organlarında Çıkan Haberlerde Yanlış ve Eksik Bilgiler Kullanılarak Kamuoyunun Yanıltıldığı Belirtildi.

Erzurum Valiliği'ne alınan yeni makam aracı ile ilgili olarak 22 Kasım Çarşamba günü çeşitli basın organlarında çıkan haberlerde yanlış ve eksik bilgiler kullanılarak kamuoyunun yanıltıldığı belirtildi.

Erzurum Valiliği'nden yeni makam aracının alınması kararı ve alınma süreci ile ilgili yapılan açıklamada, yeni alınan aracın 2007 model değil, 2006 model olduğu, Valilikte bulunan 4x4 jeep'in 2004 model değil, 1996 model bir araç olduğu, Renault Safrane markalı aracın ise 2000 değil 1999 model bir araç olduğu belirtildi.

Valilikçe yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Halen Valilik makamınca arazide kullanılmak üzere bir adet 1996 model 4x4 bir jeep Valilik envanterinde bulunmaktadır. Ayrıca, Erzurum Valisi'nin kullanımında, 1999 model Renault Safrane markalı araç bulunmaktadır. Aracın eski olması, hem Erzurum gibi bir bölge merkezi ve iki ilçesinin arası 400 kilometre olan bir ilde, hem güvenlik açısından hem de aracın yaptığı masraflar bakımından sorunlar oluşturmakta idi. Bu durumun farkında olan İçişleri Bakanlığı 25 il valisinin aracının değiştirilmesi için gerekli izni verdi, bunun üzerine Mart ayında toplanan Erzurum İl Genel Meclisi muhalefet partilerinin de katılımıyla oybirliği ile Valilik makamı için bir araç alınmasına karar verdi. İl Genel Meclisi'nin verdiği karar tamamen kendi irade ve istekleri ile gerçekleşmiş, bu kararın verilmesinde, kamuoyunun talebi, yerel basında eski aracın olumsuzluğu ile ilgili çıkan haberler etkili olmuştur. Kararın ardından kamuoyunun görüşlerini öğrenebilmek amacı ile bir süre beklenmiş ve yeni bir araç alınması konusunda kamuoyundan görülen destek sonrasında araç alım süreci başlatılmıştır. Bu çerçevede Devlet Malzeme Ofisi ile irtibata geçilerek araç alım talebi yapılmıştır. Çevre illere bakıldığında, Valilerin kullandığı araçlarda bir standart olduğu görülmektedir. Fakat Erzurum gibi ülkemizin en önemli illerinden olan ilimizdeki araç, bu standardın oldukça altında bulunmaktadır. Diğer taraftan, araç alımlarını düzenleyen 237 sayılı Taşıt Kanunu'na da bakıldığında Vali araçlarının 5 yılda değiştirilebileceği görülmektedir. Bununla birlikte Makine Mühendislerince düzenlenen raporda da aracın çok fazla masraf yaptığı, ekonomik olarak verimliliğini kaybettiği belirtilmiştir. Bu çerçevede yapılan değerlendirmeler sonucunda söz konusu aracın alımı gerçekleştirilmiştir. Bölge merkezi olan ve Kış Turizmi açısından ülkemizin en önemli ili olan Erzurum'a zaman zaman ziyaret gerçekleştiren Başbakan, Bakan, yabancı konuklar ve diğer üst düzey görevlilerin yoğunluğunun fazla olması da bu konuda dikkatle incelenmesi gereken bir konudur. Gelen üst düzey konukların da aracın değiştirilmesinin hem güvenlik, hem de imaj açısından faydalı olacağını belirttikleri de bilinen bir gerçektir".

Bu arada, Makine Mühendisleri tarafından yapılan tespitte Safrane marka eski makam aracının ön düzeninde sürekli arıza meydana geldiği ve makam aracı olması ve yüksek hızla yol alması sebebiyle sıkıntı oluşturabileceği kaydedildi. Üç makine mühendisi tarafından yapılan tespit ve tutulan tutanakta şu görüşlere yer verildi:

"1999 model Safrane marka aracın ön düzeninde sürekli sorun meydana gelmektedir. Daha önce yapılan ön düzen bakımı ve genel bakım ile söz konusu sorunun giderilemediği gözlenmiştir. Araç makam aracı olduğundan yüksek hızla kullanılmaktadır. Stabilize yollarda araç içinde bir uğultu oluşmaktadır. Ayrıca, aracın motoru yeteri kadar verimli olmayıp, sürekli güç kaybı oluşmakta ve bundan dolayı yakıt sarfiyatı artmaktadır. Araç arızalandığı zaman yedek parçaları piyasada hemen bulunmadığından tamiratı zaman almaktadır. Araç, gerek ön düzeninin yapıldığında tam ayar tutmaması, yüksek hızda direksiyon hakimiyetinin zorlaşması, gerekse motorun verimsiz çalışması, yakıt sarfiyatının normalinden fazla olması ve arka süspansiyon sisteminde oluşan sesin giderilememesi bakımından Valilik makam aracı konumunda yeterli olarak verimli çalışmadığı görülmektedir".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title