Haberler

Erzurum'da İlköğretim Okulunda Hizmetli Olarak Çalışan Vatandaşın Yaptığı Resimler Görenleri Şaşırtıyor

Erzurum'da Palandöken İlköğretim Okulu'nda Temizlik Görevlisi Olarak Çalışan ve Yaptığı Nü Resimlerle Dikkati Çeken Metin Çekdemir'e (50), Kanada'da Yaşayan Ünlü Ressam Eser Afacan'dan Destek Geldi. Afacan'ın Kendisini Telefonla Arayarak Yaptığı Resimlerden Dolayı Kutladığını Belirten Çekdemir, "Türkiye'ye Geldiğinde Resim Eğitimi Vereceğini, İki Yıllık Malzeme İhtiyacımı Karşılayacağını Belirt...

Erzurum'da Palandöken İlköğretim Okulu'nda temizlik görevlisi olarak çalışan ve yaptığı nü resimlerle dikkati çeken Metin Çekdemir'e (50), Kanada'da yaşayan ünlü ressam Eser Afacan'dan destek geldi. Afacan'ın kendisini telefonla arayarak yaptığı resimlerden dolayı kutladığını belirten Çekdemir, "Türkiye'ye geldiğinde resim eğitimi vereceğini, iki yıllık malzeme ihtiyacımı karşılayacağını belirtti. Ünlü ressamın desteği beni onurlandırdı" dedi.

Yukarı Hasani Basri Mahallesi'nde kiralık olarak oturduğu üç katlı evinin çatı katını atölyeye çeviren Çekdemir, okulda yerlere paspas atarken, evinde tualine fırça sallıyor. Protest, güncel, tarihi, sosyal konulardan oluşan 300 resminin olduğunu belirten Çekdemir, en çok nü resimlerinin ilgi gördüğünü söylüyor. Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep'teki bir sergide nü resimlerin üzerlerinin bezle örtüldüğünü kaydeden Çekdemir, açtığı kişisel sergide eleştirilmesine karşın nü resimlerini gizlemediğini söyledi.

İnsanı, hayvanları ve doğayı tasvir eden resimleri yapmaktan mutlu olduğunu kaydeden Çekdemir, "Amacım sadece kadın vücudunu tuale yansıtmak değil. İnsan bedenini, vücudundaki kıvrımları anlatmak. Zaman zaman nü resim yaptığı için çocuklarımın eleştirisini de alıyorum. Ama her türlü resmi yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Yedi yaşındayken başladığı resim yapma tutkusundan vazgeçmeyen, şimdiye kadar iki kişisel sergi açan evli, iki çocuk babası Çekdemir, "Resim yapma yeteneğimi Palandöken İlkokulu'nda okurken ilk kez sınıf öğretmenim Emin Pirimoğlu fark etti. Herhangi bir eğitim almadan resim yaptığımı gören öğretmenim beni yarışmalara girmem için teşvik etti. Yıllardır, yaşadığım ve görüp de çok etkilendiğim konularda resimler çizmeye devam ediyorum. Resimlerimde nü, tarihi olaylar ve protestolara ağırlıkla yer veriyorum.

Yaptığım nü resimleri internette gören, şu an Kanada'da yaşayan ünlü Türk ressam Eser Afacan, telefonla arayarak özellikle nü resimler konusundaki cesaretimden dolayı kutladı. Önümüzdeki aylarda Erzurum'a gelecek olan Afacan, burada bana 10 gün resim kursu vereceğini ve iki yıllık malzeme yardımında bulunacağını söyledi. Resimde Türkiye'nin dünyaya açılan yüzlerinden olan Afacan'ın bu ilgisi beni çok onurlandırdı. Eminim ki ünlü bir ressamdan alacağım eğitimle daha iyi eserler ortaya çıkarabileceğim" dedi.

(AA-İRT-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title