Haberler

Erzincan: Erzincan Kültür ve Turizm Müdürü Çankaya:

- Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, Milletlerin Okuma Oranı ile Orantılı Olarak Bilimde, Teknolojide ve Sanatta İlerleme Kaydettiğini Söyledi.

- Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, milletlerin okuma oranı ile orantılı olarak bilimde, teknolojide ve sanatta ilerleme kaydettiğini söyledi.

Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, yapılan istatistiklere göre Japonya'da okuma oranının 100 kişiden 14 kişinin düzenli kitap okuduğunu, Türkiye'de ise bu oranın 10 binde bir olduğunun tespit edildiğini belirtti. Çankaya, şöyle dedi: "Bu oran ABD'de yüzde12'dir. Yine Japonya'da kişi başına yıllık okunan dergi sayısı 29 iken Türkiye'de sadece 2'dir. Bunlardan da anlaşılıyor ki okuma özürlü bir toplumuz. Milletler okuma oranı ile orantılı olarak bilimde, teknolojide, edebiyatta ve sanatta ilerleme kaydetmektedirler. Günümüz dünyasında ülkemizin Amerika ve Avrupa düzeyinde olmamasının en büyük nedenlerinden birisi de okumamaktır. Araştırma ve inceleme yapmaktan aciz oluşumuz bizi tembelliğe meyledişimizdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'Türk milleti zekidir.Türk milleti çalışkandır' demiştir. Türk milleti okumaya önem verdiği dönemlerde dünyanın ilim ve sanat merkezi olmuş ve Osmanlı İmparatorluğu gibi dünyaya hükmeden devletler kurmuştur. Her alanda ilerlemenin yolu okumaktan ve araştırmaktan geçmektedir. Erzincan'ın okuma oranı Türkiye oranının birkaç derece daha üstündedir. Bu da ilimiz için umut verici bir gelişmedir. Ancak yeterli değildir. Erzincan'da faaliyette bulunan kütüphanemiz adı üzerinde olduğu gibi halk kütüphanesidir.Sadece öğrencilerin ders yapma yeri değildir. Dolayısıyla yediden yetmişe tüm halkımızı kitap okumaya davet ediyorum. Kütüphanemize gelemeyecek durumdaki yaşlı ve hasta olan kişilere de talepleri halinde istedikleri kitapları elden veya posta yoluyla evlerine gönderiyoruz."

(BA-DB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title