Haberler

Erzincan'da "Rahmet Peygamberi" Konferansı

Erzincan'da, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde, "İnsanlığın Sevgi Öncüsü, Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed" Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

Erzincan'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, "İnsanlığın Sevgi Öncüsü, Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed" konulu bir konferans düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çalışkan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Vali Yardımcısı Adem Keleş, Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, Defterdar Ali Sormaz, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Mühim, İl Müftüsü Mustafa Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın ile diğer bazı kamu kuruluşlarının amirleri ve salonu dolduran yüzlerce vatandaş iştirak etti.

Konferanstaki konuşmasına, Hazreti Muhammed'in (s.a.v), güzel ahlakından ve O'nun sevgi dolu oluşundan söz ederek başlayan Doç. Dr. İsmail Çalışkan, gerek Kur'an-ı Kerim ve gerekse Hazreti Peygamber'in, sevgiyi imanı tamamlayan bir parça olarak gördüğünü ifade etti. Çalışkan şunları söyledi; "Günümüzdekii şiddet ve bunalım çağında insanların sevgiye daha fazla muhtaçtır. Yer yüzünün çeşitli yerlerinde Hazreti Peygamber hakkında ileri geri konuşan bir takım insanlar oldu. O'nun insanlığa çok fazla birşeyler getirmediğini, Hazreti Muhammed'in insanlığa kılıçtan ve savaştan başka bir şey hediye etmediğini söyleyenler var. Hatta bazı islam ülkelerindeki bazı aklı evveller de bu tür iddiaları ileri sürmektedirler. Oysa ki, doğumundan bugüne kadar asırlar boyunca kendisinden büyük bir saygı ve hürmetle bahsedilen bir insan olan Hazreti Muhammed'in ismi bütün dünyada o günden bugüne, bugün de kıyamete kadar hiçbir zaman unutulmayacaktır."

Hazreti Muhammed'in güzel ahlakını herkesin kendisine rehber edinmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. İsmail Çalışkan, "Allah'a giden yolların rehberi, dünyada ve ahirette mutluluk yollarının göstericisi Peygamberimiz Hz.Muhammed'i (s.a.v) sevmek, her mümine farzdır. Peygamberimiz'e sevgi ve saygı duymak, O'nu önder ve örnek alıp bağlanmak, müslümanların dinî ahlâkının bir gereğidir. Bu sevgi ve saygı, diğer peygamberler için de geçerlidir. Peygamberimiz'i sevmek için sebep çoktur. Ama her şeyden önce, peygamber sevgisinin ilk kaynağı, yüklenmiş olduğu ilahi görevden kaynaklanmaktadır." dedi.

Konferansın ardından salon çıkışında davetlilere karanfil hediye edildi.

(İS-İRT-Y)

21.04.2007 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title