Haberler

Erzincan'da Karşıt Görüşlü Öğrencilerin Kavgası Kent Merkezine Taştı

Erzincan Üniversitesi'nde Karşıt Görüşlü Öğrencilerin Kavgası Şehir Merkezine Taştı. Devam Eden Olaylarda 22 Kişi Gözaltına Alındı.

Erzincan Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası şehir merkezine taştı. Devam eden olaylarda 22 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin arka kısmında, karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında henüz bilinmeyen bir sebepten çıkan kavga, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü'nde öğrenim gören birinci sınıf öğrencisi Suat T. isimli öğrencinin bıçaklanmasıyla büyüdü. Kavgada yaralanan arkadaşlarını görmek için Erzincan Devlet Hastanesi'nin bahçesinde toplanan öğrencilere ise polis izin vermedi. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan ve "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları atan öğrencilere son uyarıyı Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı İlhan Akgüneş yaptı. Polis ekipleri, uyarıyı dikkate almayan öğrencileri Emniyet Müdür Yardımcısı İlhan Akgüneş'in talimatıyla gözaltına almak istedi. Bu sırada arbede yaşandı. Hastane bahçesinin dışına kaçan grup, polise taş atarak karşılık verdi. Grubun taşlı saldırıları sırasında, bir polis memurunun kolu kırıldı, hastanedeki bir özel güvenlik görevlisi ile bir gazeteci de atılan taşlardan yaralandı.

Olaylarla ilgili 22 öğrenci gözaltına alındı. Olayların daha fazla büyümemesi için polis ekipleri, üniversite ve yurtlar çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.

(İS-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title