Haberler

Erdoğan: "Teklif Gelmezse Adımımızı Atarız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tck'nın 301. Maddesiyle İlgili Sivil Toplum Örgütlerinin Bir Araya Gelip de Ortak Bir Teklif Sunamadıklarını Belirterek, 'Fakat, Biz Hükümet Olarak Ayrıca Bir Çalışma Yaptırıyoruz. Eğer Bize Bu Noktada Ciddi Bir Teklif Gelmediği Takdirde Gerekirse O Zaman Kendi Adımımızı Kararımızı Vererek Atarız' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili sivil toplum örgütlerinin bir araya gelip de ortak bir teklif sunamadıklarını belirterek, ''Fakat, biz Hükümet olarak ayrıca bir çalışma yaptırıyoruz. Eğer bize bu noktada ciddi bir teklif gelmediği takdirde gerekirse o zaman kendi adımımızı kararımızı vererek atarız'' dedi.

Erdoğan, ''Afrika Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları 8. Zirvesi''ne katıldığı Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamanın ardından bir gazetecinin, ''Hrant Dink cinayetiyle ilgili son durum nedir?'' sorusuna verdiği yanıtta Dink cinayetiyle ilgili şu ana kadar yürütmenin elde ettiği tüm bulguların yargıda olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Artık yargı sürecine girmiştir. Bundan sonra yürütme olarak elde edeceğimiz herhangi bir belge, bulgu vs. olursa bunları da yine yargıya yansıtacağız. Bundan sonraki karar artık tamamıyla adil olan yargı makamındadır. Bunu da artık kendilerinden bekleyeceğiz. Eğer açıklama yapacaklarsa onlar yapacaklar. Yasalarımızın gereği, biliyorsunuz, yürütme olarak bizim herhangi bir açıklama yapma durumumuz söz konusu değil.''

Erdoğan, bir başka gazetecinin, ''TCK'nın 301. maddesiyle ilgili düzenlemelerde bir erteleme söz konusu mu?'' sorusunu yanıtlarken de ''301 ile alakalı bazı sivil toplum örgütlerinin yalnızca 'yasa kalksın' teklifiyle geldiğini'' söyledi.

''301'i kaldıramayız, kimse bizden bunu istemesin'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''301 ile ilgili değişiklik önerilerine açık olduğumu her zaman söyledim. Ama kim ki '301 kalksın' diyorsa önce kendine bakacak. Çünkü bu tür hakaretler, bu tür yani ciddi manada bizim değerlerimize saldırıların kabul edilebilmesi, buna, 'eyvallah' denilmesi, bizim tarafımızdan kabul edilemeyeceği gibi bu kanunla ilgili eş tüm AB'ye üye ülkelerde maddeleri görecekler, dünyanın diğer ülkelerinde de buna benzer maddeleri göreceklerdir. Ama madde içerisinde fıkralarda bazı değişikler yapılabilir. Buna açık olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili yaptığım toplantıda bir arada olan sivil toplum örgütleri, bir araya gelip de bize ortak bir teklif henüz sunamadılar.

Fakat, Hükümet olarak ayrıca bir çalışma yaptırıyoruz. Eğer bize bu noktada ciddi bir teklif gelmediği takdirde gerekirse o zaman kendi adımımızı kararımızı vererek atarız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title