Haberler

Erdoğan'dan Uluçay İçin Mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yönetmen Ahmet Uluçay'ın Büyük Başarısının Temelindeki Mücadele Azminin, Genç Sinemacılara Esin Kaynağı Olmayı Sürdüreceğini Bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yönetmen Ahmet Uluçay'ın büyük başarısının temelindeki mücadele azminin, genç sinemacılara esin kaynağı olmayı sürdüreceğini bildirdi.

Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Uluçay'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı. Uluçay'ın vefatını teessürle öğrendiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Sinemamızın sıradışı yönetmenlerinden Ahmet Uluçay, bir düşünce ve gönül adamı olarak edebiyatla da yakından ilgilenmişse de ömrünü daha çok çocukluğundan beri tutkuyla sevdiği sinemaya adamıştır.

İmkansızlıklar içinde sürdürdüğü hayatı boyunca, yönettiği az sayıda filmine karşılık, yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada seçkin sinemaseverlerin hayranlığını kazanmıştır.

Sayısız ödüller alan 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filmi, hepimizde unutulmaz izler bırakmıştır.

Hiç köyünden ayrılmayan, bütün imkansızlıklara, zorluklara rağmen sinemadan kopmayan Ahmet Uluçay'ın, büyük başarısının temelindeki mücadele azmi, genç sinemacılarımıza ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Son filmi 'Bozkırda Bir Deniz Kabuğu' filmini bizlerle birlikte seyredemeden aramızdan ayrılan, sinemamızın en güzel adamlarından, büyük usta, değerli yönetmen Ahmet Uluçay'ı her zaman saygıyla ve takdirle hatırlayacağız.

Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, tüm sanat, edebiyat, sinema camiasına ve milletimize başsağlığı diliyorum.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title