Haberler

Erdoğan'a Fahri Doktora Unvanı

Harran Üniversitesi İktisat Fakültesi Senatosu Tarafından Başbakan Erdoğan'a Fahri Doktora Unvanı Verildi.

Harran Üniversitesi (HRÜ) İktisat Fakültesi Senatosu tarafından Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ''Terörle mücadele ederken kırıp dökmemek, özgürlüklerin istismara dönüşmesini engellemek zorundasınız'' dedi.

Bölge insanının kaderinin olumlu bir yönde değişmesinin bazı dinamikleri de beraberinde getirdiğine inandığını belirten Erdoğan, ''Statüko da artık değişim karşısında ciddi bir tedirginlik yaşamaya başladı. Onlarca, yüzlerce değil binlerce yıldır süregelen birtakım alışkanlıklar, birtakım töreler, birtakım siyasetler de artık yerini açıklığa ve aydınlığa bırakıyor'' dedi.

''Bu bölgede çok uzun yıllar boyunca yoksulluk var. O yoksulluk istismarı da beraberinde getiriyor. Şu anda Harran'ın kurak toprakları suyla kucaklaştıkça işte bu istismarın zemini çöküyor. Susuzluk sona ererken aynı zamanda istismar bataklığı da kuruyor'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bölgenin meselesi sadece ve sadece maddi imkansızlıklardan ibaret değildir. Bölgeye ekonomik canlılık geldiğinde bütün meselenin çözüme kavuşacağını ifade edenler bölgeye de, bölge insanına da çok büyük haksızlık yapıyorlar. Elbette ekonomik kalkınma önemlidir ama tek başına yeterli olmadığını, olmayacağını çok iyi gördük. Açık söylüyorum biz insanı 'Homo Economicus' yani ekonomik ilişkilerden ibaret bir varlık olarak görmüyoruz. Asla böyle bakmıyoruz. İnsan, yaradılanların, yaradılmışların en şereflisi, canlıların en şereflisi. Dili, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun bizim medeniyetimizde insan önce candır.

İnsan, altını çizerek ifade ediyorum, midesi ile değil; ruhuyla, fikriyle, yüreğiyle tarif edilebilecek bir varlıktır. Çocuğa süt verirsiniz karnını doyurursunuz, eline oyuncak tutuşturursunuz ama insanın maddi ihtiyaçları olduğu kadar duygusal ihtiyaçlarını da dikkate almak zorundasınız ve şimdi birileri çıkıyor, 'Doğu'da, Güneydoğu'da yatırım yapılırsa sorunlar biter' diyor. Bir başkası çıkıyor, 'Bölgede et balık kurumları açılırsa sorun çözülür' diyor. Bunların tamamı sığ, dar ve meselenin özünden uzak yaklaşımlardır.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kalkınmayı, demokratikleşme; demokratikleşmeyi de ekonomik kalkınma ile desteklenmek zorunda olunduğunu vurgulayarak, ''Eğer biri ileri, biri geri olursa bu işi çözemezsiniz. Güvenlik ile demokrasinin dengesini çok iyi yapmak, terörle mücadele ederken kırıp dökmemek özgürlüklerin istismara dönüşmesini engellemek zorundasınız. Biz denklemi çok iyi kurduğumuza inanıyor, artık denklemin çözüm aşamasına geçmiş bulunuyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title