Haberler

Engelliler Için Değil, Engellilerle Birlikte Spor Yaptılar

Engelliler için değil, engellilerle birlikte spor yaptılarEngelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Kuyumcu Spor Birlikte Güzel etkinliğinde engelli ayrımcılığını kaldırdıkEngelsiz Hayat Dayanışma Derneği ve Yeniköy Rotaract Kulübü işbirliğinde düzenlenen, Spor Birlikte Güzel etkinliği...

Engelliler için değil, engellilerle birlikte spor yaptılar

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Kuyumcu Spor Birlikte Güzel etkinliğinde engelli ayrımcılığını kaldırdık

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği ve Yeniköy Rotaract Kulübü işbirliğinde düzenlenen, Spor Birlikte Güzel etkinliği Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nin park alanında yapıldı.

Etkinlikte herhangi bir engeli bulunmayan bireylerle engelli bireyler, hep birlikte spor yaparak bir arada yaşama ve bir arada spor yapmaya dikkat çekti.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Engelliler için değil, engellilerle birlikte spor yapıyoruz teması ile herhangi bir engeli bulunmayan bireylerle engelli bireyler, hep birlikte spor yaparak bir arada yaşama ve bir arada spor yapmaya dikkat çektik. Bu konuda duyarlılığı arttırdık.

Spor Birlikte Güzel etkinliğinde engelli ayrımcılığını kaldırdık. Engellilerin yaptığı spor branşlarının bilinir olmasına dikkat çekip, Spor alanlarının engellilerin de birlikte spor yapabilmesi için engelsiz erişilebilir mimaride olması konusunda farkındalık yaratmaya çalıştık. Engelli bireyleri spor hayatına katılmaya teşvik ettik şeklinde konuştu.

Engelliler için spor yapmak engellilere fayda sağlamaz, Engellilerle birlikte Spor yapmak herkese fayda sağlar diyen Kuyumcu, engelliler için spor yapıyoruz deyip para bağışı yapanların büyük bölümünün gerçek hayatta engellilere acıma kökenli yaklaştığını ve eşit yaşam hakkına saygı göstermediğini deneyimlediklerini söyledi.

Etkinliğin düzenlemesine iş birliği yaparak destek veren Yeniköy Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Zeynep Pınar Erdem ise, etkinliği planlamadan önce Adem beyden Engelli Bireylerle Doğru İletişim eğitimleri ve Hayat Farklılıklarla Güzel eğitimleri aldıklarını söyleyerek, Engellilerle ilgili olumlu yönde değişen bakış açılarını bu etkinlikle pekiştirdiklerini ve çok memnun olduklarını belirtti.

Etkinlikte Tekerlekli sandalye basketbolcuları ile engeli olmayan bireyler karma takımlar oluşturarak maç yaptılar. Engelli olmayanlar Tekerlekli Spor Sandalyesine oturarak oynadılar.

Ayrıca Ampüte Futbolcular ile engelli olmayanlar birlikte karma takımlarla maç yaptılar. Engelli olmayanlar bir ayaklarını Ampüteymiş gibi kullanmadan, tek ayak üstünde ve çift bastonla oynadılar. Ampüte olarak tespit edilen ayağını yere basan oyuncuya faul verildi.

Etkinlikte Tekerlekli Sandalye Masa tenisi maçları ve Otizmli bireylerle Masa tenisi turnuvası düzenlendi

Katılımcılara Engelliler için özel aparatlar takılmış olan araçlarla Engelsiz Hareket Test sürüşü imkanı da sağlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu Yeniköy Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

13 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 13 Mayıs burç yorumları Burhan Kuzu kimdir? Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Kaan Taşaner hayatı ve biyografisi! Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title