Haberler

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: 'Dünya Enerji Sektörüne Mutlaka Girmemiz Lazım' (fotoğraflı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'Dünya Enerji Sektörüne Mutlaka Girmemiz Lazım' Dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız 'Dünya enerji sektörüne mutlaka girmemiz lazım' dedi.

Taner Yıldız, Kayseri Sanayi Odası'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'nin kendi içinde çok dinamik bir şehir olduğunu, her alanda büyümeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Kayseri'li sanayicileri ve yatırımcıları, enerji iş kolunda yatırım yapmaya çağıran bakan Yıldız, büyük firmaların birçoğunun enerji alanında yatırım yapmaya başladıklarını belirterek şunları söyledi:

'Türkiye'de enerji alanında çok önemli fırsatlar var. Kayseri'de çok ciddi sermaye birikimi var. Bu sermayenin enerji sektörüne yatırım yapması lazım. Enerji sektöründe yatırım yapmayan büyük firma hemen hemen kalmadı. Büyük firmalar bu alanda büyük veya küçük oranda yatırım yapmaya başladı. Enerji verimliliğini artırmamız lazım. Dünya enerji sektörüne mutlaka girmemiz lazım. Bu alanda kurumsallaşmamız lazım.'

Türkiye'nin dünyada baş gösteren ekonomik krizi çok iyi atlattığını ve siyasi istikrarın olmasının krizin atlatılmasında çok önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle devam etti:

'130 megawat gücündeki 56 elektrik santralinin özelleştirilmesi için çalışmalara başladık. Bu santraller için 900 dosya, 600 teklif geldi. İstikrar olduğu için yatırımcı artık çekinmiyor. Rüzgar santralleri için de 711 santral noktası tespit ettik. Madencilik alanında da yeni düzenlemeler yapıyoruz. Yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Maden arama işinin mutlaka yatırıma dönüşmesi lazım. Türkiye mevcut su gücünün ancak üçte birini kullanıyor. Bu alanda yatırım yapılması, özel sektörün enerji alanında yatırım yapması lazım.'

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, bakan Taner Yıldız'a, günün anısına çini işlemeli bir tabak hediye etti.

(VED-YIL) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title