Haberler

Emziren anneye Ramazan uyarısı: Bebek 1 yaşına bastıktan sonra oruç tutulabilir

Güncelleme:

Emziren bir annenin Ramazan ayında oruç tutmasını belirleyen en önemli etkenin bebeğin yaşı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Ayşegül Parlak, "Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli. Bu dönemde anneler bol bol su tüketmeli ve beslenmelerine dikkat etmeli.

Emziren bir annenin Ramazan ayında oruç tutmasını belirleyen en önemli etkenin bebeğin yaşı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Ayşegül Parlak, "Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli. Bu dönemde anneler bol bol su tüketmeli ve beslenmelerine dikkat etmeli. Bebek 1 yaşına bastıktan sonra anne rahatlıkla oruç tutabilir" dedi.

Emziren annelerin ramazan ayında oruç tutup tutamayacağına dair önemli açıklamalarda bulunan Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Ayşegül Parlak, kısa süreli açlık ve susuzluğun anne sütünü etkilemediğini belirtti.

"BEBEĞİNDE HUZURSUZLUK HİSSEDERSE ORUCU BIRAKMALI"

Uzun süreli açlık ve susuzluk uyarısında bulunan Uzm. Dr. Ayşegül Parlak, "Bu anne sütü içeriğini değiştirebilir. Emziren bir annenin oruç tutmasını belirleyen en önemli etken bebeğin yaşıdır. Şöyle ki ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesini öneriyoruz. Bu dönemde annelerin bol bol su tüketmeleri ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Oruç; sıvı alımının azalmasına ve buna bağlı olarak anne sütünün azalmasına neden olabilir. Anne oruç tutarken bebeğinde huzursuzluk, kilo alımında azalma, sık sık emme istemesi, günde dörtten daha az bezi ıslatması, bezde pembemsi lekelenme veya uyku düzeninde değişiklik gelişmesi durumunda orucunu sonlandırmalı" dedi.

HALSİZLİK VE TANSİYON PROBLEMİNE DİKKAT

Bebek 1 yaşına bastıktan sonra annenin rahatlıkla oruç tutabileceğine değinen Dr. Parlak, şöyle devam etti:

"6 ay-1 yaş arasında bebeği olup emziren anneler sahura kadar bol su içmeli, besin değeri yüksek ve tok tutacak gıdalar tüketmeli, aşırı şeker ve yağdan kaçınmalı, güniçerisinde fazla yorulmamalı. Bebeğimize sıvı ve su teklifi yapabiliriz. Emziren annede ciddi baş ağrısı, halsizlik, göz kararması, tansiyon problemi yaşaması durumunda ve kronik rahatsızlığı varsa oruç tutmayı sonlandırmasını ve yeterli sıvı almasını öneriyoruz. Bebek 1 yaşına bastıktan sonra anne rahatlıkla oruç tutabilir."

"HER BEBEK, ANNE VE ANNE SÜT MİKTARI FARKLI"

Emziren annelerin sahura mutlaka kalkmasını ifade eden Parlak, "İftar ile sahur arasında bol miktarda su tüketmeli. Oruç tutan annelerin sütünde magnezyumun, potasyumun, çinkonunazaldığı, vitamin A,C,E ile karbonhidrat, protein ve kalsiyumu değiştirmediği tespit edildi. Emziren anneler bunları göz önünde bulundurarak dengeli beslenmelidir. Gün içinde kendini fazla yormamalıdır.Emziren annelerioruç tutmaya karar verdiğinde mutlaka doktoru ile görüşmeli. Çünkü her bebek, her anne ve anne süt miktarı farklıdır" uyarısında bulundu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Bebek Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title