Haberler

Emin Taha 3. kez DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı seçildi

Güncelleme:

Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha 3. kez Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı seçildi. Yeni dönem hakkında konuşan Taha, "Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin en üst düzeye çıkartılması amacıyla elimizden gelen her türlü çabayı ekip olarak sarf edeceğiz" dedi.

İki yılda bir düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu kapsamında DEİK üyelerinin katılımları ile toplam 2 bin 530 oy kullanıldı. İş Konseylerinin yeni başkan ve yürütme kurulları 2 yıllık çalışma dönemi için göreve geldi. Yapılan seçimler kapsamında Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha 3. kez Türkiye- Irak İş Konseyi Başkanı seçildi. Taha, "Türkiye- Irak İş Konseyi olarak önümüzdeki 2 yıllık dönemde Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin en üst düzeye çıkartılması amacıyla elimizden gelen her türlü çabayı ekip olarak sarf edeceğiz" dedi.

Emin Taha 3. kez DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı seçildi

"İHRACATIN ARTIRILMASI NOKTASINDA ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR"

Seçimlerin çok güzel geçtiğini ifade eden Taha, "Dış ekonomik ilişkiler kurulu olarak düzenlemiş olduğumuz seçimli genel kurulda 145 konsey başkanı seçildi. Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çok güzel bir seçim ortamı yaşadık. Katılımın oldukça yoğun olduğunu gözlemledim. Ticaret bakanımız Ruhsar Pekcan hanımefendinin katılmış olması da bizi ayrıca onurlandırdı. Aynı gün orada bir de ödül töreni vardı. Biz özellikle Türkiye-Irak İş Konseyi olarak önümüzdeki 2 yıllık dönemde Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin en üst düzeye çıkartılması amacıyla elimizden gelen her türlü çabayı ekip olarak sarf edeceğiz. Özellikle ihracatın artırılması noktasında önemli projelerimiz var ve bunları hayata geçireceğiz. Irak bizim sınır komşumuz ve 350 kilometre sınırımız mevcut. Bu anlamda Habur Sınır kapısına ek olarak hedefimiz ikinci sınır kapısını açmaktır. Musul Telafer Türkmen bölgesi için çok iyi olur ve ihracat artar. Bizim en önemli gündem maddemiz ve projemiz bu" dedi.

Emin Taha 3. kez DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı seçildi

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GÜCÜNÜ YÜKSELTMEK"

Taha konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki dönemde Irak'taki karışık ortamın bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Irak bir an önce istikrara kavuşur ve yeni hükümet seçilir. Biliyorsunuz mevcut hükümet istifa ettiği için geçici hükümet seçime gidecek ve o Genel seçimlerde yeni hükümet seçilecek ve istikrar inşallah sağlanır. Biz de bu vesileyle oraya daha fazla ziyaret gerçekleştireceğiz. Hem Irak'ın Kuzey bölgesine, Erbil Dohak Süleymaniye hem de Musul Kerkük Başkent Bağdat ile Güney bölge olan Basra'ya seyahatleriniz olacak. Müşterek iş forumları düzenleyeceğiz. Sahada olan iş adamlarımızın sıkıntılarını problemlerini mevcut hükümete ileteceğiz ve çözüm yollarını arayacağız. Hedefimiz Türkiye'nin ekonomik gücünü yükseltmek ve Irak ile ekonomik ilişkilerimizi en üst seviyeye çıkarmak."

DEİK TÜRKİYE-IRAK İŞ KONSEYİ

DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi, 2001 yılında kuruldu. II. Körfez Savaşı sonrası dönemde özellikle inşaat, altyapı ve enerji sektörlerinde büyük bir yeniden yapılanmaya giren Irak'taki projelerin tanıtımında İş Konseyi önemli rol üstlenmiştir. Bu çerçevede, İş Konseyi olarak, Irak'ın yeniden yapılanmasına ilişkin birçok uluslararası etkinliğe iştirak edildi ve Irak'ın yeniden yapılanmasında lokomotif olan inşaat, altyapı ve enerji sektörlerinde etkinlikler düzenlendi. Diğer yandan, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi, Irak'ta iş yapmakta olan firmaların son dönemlerde bölgede yaşanan güvenlik zafiyeti,ekonomik problemler ve siyasi istikrarsızlığa bağlı olarakyaşadığı mağduriyetlerin çözülmesi ile alakalı aktif şekilde varlık göstererek Irak ve Türk tarafında yetkili makamlarla görüşmeler gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Irak Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title