Haberler

Emekli Korgeneral Tokat Hakkında Görevsizlik Kararı Verildi...

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Emekli Korgeneral Altay Tokat'ın, Askeri Ceza Kanunu'nda (Ack) Düzenlenen "Komutanlara Karşı Güven Hissini Yok Etmeye Çalışmak ve Yetkisi Olmadan Açıklamalarda Bulunmak" Suçlarından Yargılandığı Davada, Görevsizlik Kararı Verdi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, emekli Korgeneral Altay Tokat`ın, Askeri Ceza Kanunu`nda (ACK) düzenlenen ¨Komutanlara karşı güven hissini yok etmeye çalışmak ve yetkisi olmadan açıklamalarda bulunmak¨ suçlarından yargılandığı davada, görevsizlik kararı verdi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına sanık emekli Korgeneral Altay Tokat ile avukatı Cavit Çalış katıldı.

Askeri Savcı, 5 Ekim 2006 tarihinde yürürlüğe giren 5530 sayılı kanun ile 353 sayılı Askeri Mahkemelerin Kuruluşu ve Yargılama Usulu Kanununun 13. maddesinde yapılan değişiklikle sanık Tokat`ın, ¨barış zamanında askeri mahkemede yargılanmasının mümkün olmadığını¨ belirterek, açılan kamu davası hakkında görevsizlik kararı verilmesini talep etti.

-SİVİL BİR KİYİ ASKERİ MAHKEMEDE YARGILANAMAZ-

Mahkeme, kararına gerekçe olarak, 353 sayılı Askeri Mahkemelerin Kuruluşu ve Yargılama Usulu Kanunu`nda değişiklik öngören 5530 sayılı Kanunda yer alan, ¨savaş hali dışında sivil kişilerin işlediği suçlardan adli mahkemelerde yargılanması öngörülür¨ hükmünü gösterdi.

Mahkeme, bu nedenle emekli Korgeneral Tokat`ın, bir dergiye verdiği demeçleri nedeniyle sivil bir kişi olarak askeri mahkemede yargılanamayacağını belirterek, oybirliğiyle görevsizlik kararı verdi.

-DOSYA İSTANBUL`A GÖNDERİLECEK-

Savcı ayrıca, dava konusu sözleri yayınlayan derginin merkezinin İstanbul`da olduğunu ifade ederek, dava dosyasının İstanbul Sultanahmet Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi.

-BOMBA ATTIRDIM DEMİŞTİ-

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Şemdinli`de meydana gelen olaylardan sonra bir dergiye yaptığı açıklamada, görevde bulunduğu dönemde,¨Mesaj vermek için bir iki kritik noktaya bomba attırdığı¨ şeklindeki sözleri üzerine emekli Orgeneral Altay Tokat hakkında dava açmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title