Haberler

'Elazığ'ın Yoksulluk Haritası' Çıkarıldı

Mamuret'ül Aziz Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tarafından Avrupa Birliği (AB) Proje Desteği ile Yapılan 'Elazığ'ın Yoksulluk Haritası' Çalışmasının Sonuçları Açıklandı.

Mamuret'ül Aziz Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Avrupa Birliği (AB) Proje desteği ile yapılan ''Elazığ'ın Yoksulluk Haritası'' çalışmasının sonuçları açıklandı.

Mamüret'ül Aziz Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Burhan Güneş, il merkezindeki mahallelerde toplam 6 bin 975 yoksul aile tespit ettiklerini, bu aileleri de durumlarına göre üç kısımda topladıklarını söyledi. Birinci kısımdaki yoksul ailelerin sayısının bin 728, ikinci kısımdaki yoksul ailelerin sayısının 2 bin 913, üçüncü kısımdaki yoksul ailelerin sayısının ise 2 bin 334 olduğunu belirten Güneş, "Çalışmamız toplam 11 aylık bir süreyi kapsadı. Anketörlerimiz il merkezinde birebir çalışma yaptı. Bu çalışmaların sonucunu proje kapsamında bir kitapta topladık. İlimizdeki mahallelere baktığımızda, belirlediğimiz kriterler, ki bu kriterler sosyo kültürel ve demografik yapı çatısı altında farklı bölümlerden oluştu, ekonomiden kültüre, ailenin kazancından eğitime kadar farklı alanlarda değerlendirmeler yapıldı. Alan kayıtlarımıza göre ilde 31 bin 795 yoksul kişi bulunmaktadır. Bu yoksulluk oranı il nüfusunun yüzde 16'sına yaklaşmaktadır. Bölgemizdeki kırsal nüfusun yüksekliği düşünülürse, gelecek 20 yıl içinde kırdan kente göç dalgasının yoksulluk sorununu daha da artıracağı bir gerçektir" dedi.

Elazığ'ın merkezindeki mahallelerde yapılan çalışmalar sonucunda ilde en çok yoksulun Sanayi Mahallesi'nde bulunduğunun tespit edildiğini belirten Güneş, "İl merkezindeki mahallelerde yaptığımız çalışma sonucunda, mahallelerde yaşayan ve yoksul olan ailelerin sayısını ortaya koyan tablo şöyle:

Sanayi (569), Aksaray (488), Mustafapaşa (468), Olgunlar (435), Ulukent (389), Yıldızbağları (367), Kırklar (353), Hicret (345), Yenimahalle (325), Fevzi Çakmak (321), Rızaiye (317), Sürsürü (309), Salıbaba (304), Abdullahpaşa (299), Karşıyaka (227), Çatalçeşme (222), Rüstempaşa (215), Nailbey (212), Üniversite (206), Kızılay (188), Cumhuriyet (184), Sarayatik (166), Kültür (166), Esentepe (157), İzzetpaşa (137), Akpınar (110), Doğukent (68), İcadiye (65), Gümüşkavak (56), Harput (41), Çarşı (41), Zarfan (20), Hilalkent'de (5)'' dedi.

(EK-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title