Haberler

Elazığ Belediyespor'da Neler Dönüyor?

Güncelleme:

Kardemir Yönetimi Tarafından Karabükspor'dan Tasviye Edilen Şaibeli Başkan Kongreye Dahi Gelemedi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa spor Kulüp Başkanı ve ünlü işadamı İbrahim Yazıcı, aralarında Bakan Faruk Çelik'in kardeşi Osman Çelik'in de bulunduğu beş yönetici, Bursa spor TV yöneticileri ve bazı kulüp çalışanları yolsuzluk ve kulübü zarara uğrattığı iddiaları nedeniyle tutuklanmıştı.

İşte İbrahim Yazıcı'nın tutuklanmasındaki iddialar;

Resmi evrakta sahtekârlık, zimmete kulübün parasını geçirme, kulüp başkanlık görevini kötüye kullanma, Bursa spor Kulübünü zarara uğratma ve özellikle Brezilyalı futbolcuların transferlerinde usulsüzlük.

Bir Hukuk ülkesi olan Türkiye'de bazı şeylerin üstü örtülmüyor. Geçtiğimiz sezon, Kocaeli ve Diyarbakır spor, bu sezon Bursa spor ve Sakarya spor Kulüpleri Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından defterleri incelemeye alındı.

Bursa ve Sakarya Cumhuriyet Savcıları suç duyurularını incelemeye aldı ve yolsuzluklar ile mücadelede büyük yol kat edildi.

SIRA KARABÜK'E Mİ GELİYOR?

9.5 Yıl Kardemir Karabük spor Kulüp Başkanlığını babasının çiftliği gibi yöneten H. Feridun Tankut'un geçmiş yıllarda yapılan futbolcu alım-satımlarında ve futbolcu simsarları ile olan ilişkileri masaya yatırılabilir.

Karabük spor'un en büyük maddi destekçisi ve tek sponsoru olan Kardemir A.Ş. yönetimi, bu karanlık işlerden rahatsız olmuş olmalı ki, Feridun Tankut'un tüm direnmelerine rağmen tekrar kulüp başkanlığına getirmeyerek tavsiye ettiler.

Karabük Net Haber'in spor editörü Mustafa Çevik "9.5 Yılın Hesabı Senden Sorulacak" başlıklı yazısında dile getirdiği yolsuzluk ve rant iddialarını Karabük Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Mustafa Çevik'in 10 madde altında topladığı yolsuzluk, rant ve kulübün zarara uğratıldığı iddiaları karşısında aynı Bursa ve Sakarya Cumhuriyet Savcılıkları gibi Karabük Cumhuriyet Savcılığının da harekete geçmesini bekliyoruz.

Kardemir Karabükspor'un 9.5 yılda aldığı ve sattığı futbolculardan özellikle bir futbol simsarı tarafından büyük rantlar elde edildiği iddiaları karşısında Feridun Tankut ise sessizliğini koruyor.

YENİ BAŞKAN NEVZAT ŞAHİN'E ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Karabükspor da 1998 yılından bu yana Öner Kölemenoğlu, Atilla Aygün ve Feridun Tankut'un başkanlıklarında mali sekreterlik yapan Kulübün yeni Başkanı Nevzat Şahin'in, ortaya atılan bu yolsuzluk ve rant iddialarının araştırılmasında savcılara yardımcı olması bekleniliyor. Ayrıca Şahin, kamu vicdanını rahatlatmak açısından da kulübün gelir-giderlerini şeffaf bir şekilde kamuyla paylaşması gerekiyor.

İŞTE İNCELENMESİ GEREKEN İDDİALAR

1-) Biz sezon önce kulüp başkanı iken Feridun Tankut yönetimine 2. Başkan olarak giren Karabük Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün, Tankut yönetiminde hangi uygulamalarından rahatsız oldu ve ayrıldı. Aygün, yakın çevresine "Ben tüm yardımlar kesildiği halde Başkanlık yaptım.

Menajerlik yapmadım." Demesinin altında neler yatıyor. Ergun Kantarcı döneminde Aydınspor'dan alınan Mehmet Yener, Atilla Aygün'ün başkanlığında kulüpten bedava gönderilmişti. Tankut'un Başkanlığında ve Aygün'ün 2. Başkanlığında, simsar Bayram'ın ısrarları ile Mehmet Yener Mardinspor'dan bonservis ücreti verilerek alınır.

2-) Karabükspor'un pilot takımı yapılan Ankara Tarım Kredi Spor'a kulüp kasasından ne kadar para aktarıldı ve neden kapandı?

3-) 3. Lig hedefi olan Karabük Belediyespor'a simsar Bayram'ın getirdiği futbolculardan kulüp kasasından ne kadar para çıktı. 6 Ayda Karabük Belediyespor'a sırt dönüldü ve kapandı.

4-) 4 Sezon önce takım 2. Lig B Kategorisinde iken, Nevşehir Cup'a katıldı. Turnuvayı düzenleyen İddia ve İnteltek yetkilileri Sarıyer-Karabükspor karşılaşmasının başlamasına bir dakika kala İddia tahtasından neden çıkardı. İddia bu olayların akabinde 17 iç saha müsabakasına Karabükspor'u İddia tahtasına almayarak, kulübün İddiadan gelecek olan 440 Milyon TL kaybı oldu. Bunun sorumluları kim?

5-) H. Feridun Tankut'un SİMSAR BAYRAM ile ne ilişkisi var? Mücahit Yalçıntaş döneminde, kaleci Hasan Gültank'ın transferinin olduğu gün kulübe röportaj yapmak için gelen, Karabük Net Haber Spor Editörü Mustafa Çevik'e Feridun Tankut "Menajer Bayram'ı araştırıp durma. Seni öldürürüm, öldürt ürürüm." Demişti ve hatta Çevik'in kameramanı, simsar Bayram ve Nevzat Şahin'de bu ölüm tehdidine şahit olmuşlardı. Tankut'u bu kadar gözünü döndüren, Mustafa Çevik ne yapmıştı? Daha bu olaylar yargıya intikal edip, tarafların ifadeleri alınmıştı.

6-) Karabük il genelinde amatör kümeler bir bir kapanıyor. En son, Karabük'ün en büyük mahallesi 5 Binevlerspor maddi imkânsızlıklardan dolayı, amatör kümeye katılmama kararı aldı. Karabükspor'un eski başkanı Feridun Tankut ise İsveç'te Konya Kardemirspor Kulübünü malum bir gazeteci ile birlikte 200 Bin Avro vererek aldı. Bu paralar kulübün kasansından ne ad altında çıkarıldı? Hangi maksatla Karabük amatör kümelerine hiçbir destek verilmezken, Avrupa'daki bu uyduruk amatör kulübün şu andaki durumu ve Karabükspor ile bağı ne?

7-) Karabükspor'un en son yaptığı Hasan Doğan tesisleri ihalesiz bir şekilde Artı Yapı İnşaata verildi ve bu şirkete yaptırıldı. Bu şirketin sahibi Feridun Tankut'un yeğeni, Ömer Tankut. Bu tesisin yaptırılmasında Karabükspor zarara uğratıldı mı? Artı Yapı İnşaata Karabükspor direk başka ne işler verdi ve ne kadar para aktarıldı?

8-) Karabükspor Kulübünde, H.A.T' gibi hiç işe gelmeden ve görevlerinin ne olduğu bilinmeyen kaç kişi sigortalı olarak çalışıyor gözükerek maaş alıyor ve bu kişilerin çoğu Feridun Tankut'un hemşerisi olarak Adıyamanlı mı?

9-) Feridun Tankut, bonservisine Karabükspor'un 35 Bin TL Para verip Gümüşhane spor'dan aldığı sağ bek Remzi'yi memleketi olan Adıyaman spor'a bedava verdi? Bu konu Adıyaman spor'un resmi kulüp sitesinde yer aldı.

10-) Uyduruk bir ödül töreni düzenleyerek getirdiği gazetecilere ve konuklara Ramsey'den kaç takım elbise alındı ve bunlar Karabükspor'a mı fatura edildi.

11-) Kardemir Karabükspor'un 9.5 yılda yaptığı futbolcu TRANSFERLERİNDE HEP MENAJER BAYRAM UĞURLU'NUN İMZALARI VAR. Bu transferlerin inceleme altına alınması gerekiyor. Futbolcu transferlerinin çoğunda, sözleşmesinde yüksek fiyat gösterilip, futbolcu ile ikinci gizli bir anlaşma yapılarak daha az ücretler ödendiği iddiaları araştırılmalıdır.

Bonservis ücretleri ödenmeden alınan futbolcular, bonservis ücretleri ödendi gibi gösterilip kulüp zarara uğratıldı mı? Bu paralar kim veya kimlerin cebine aktarıldı?

Kaynak: Bültenler / Güncel

Feridun Tankut Mustafa Çevik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title