Haberler
BBC

Ekonomik Sıkıntı İçindeki Pakistan'dan Suudi Prens Muhammed'e 'Süper Lüks' Karşılama

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Pakistan ziyareti sırasında Başbakan İmran Han'ın resmi konutunda kalacak.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın, dört ülkeyi kapsayan Asya turunun ilk durağı olan Pakistan'da şimdiye kadar hiçbir yabancı lidere uygulanmayan bir protokolle, gösterişli bir şekilde karşılanacağı belirtiliyor.

Pakistan'a milyarlarca dolarlık kredi ve yatırım vaadinde bulunan Prens Muhammed'in Pazar günü İslamabad'a gelişinde 3.500 güvercin ve renkli balonların uçurulacağı bildiriliyor.

Muhammed bin Selman, iki günlük ziyareti sırasında Başbakan İmran Han'ın resmi konutunda kalacak. Daha önce hiçbir lider, başbakanlık konutunda kalmamıştı.

Pakistan hükümeti, geçen yıl tasarruf için bakanlıklar ve resmi kurumların envanterinde bulunan yüzlerce lüks makam arabasını açık artırmaya çıkarmıştı. Bu çerçevede eski Başbakan Navaz Şerif döneminde konutun süt ihtiyacını karşılamak için beslenen sekiz manda da satılmıştı.

300 Land Cruiser tahsis edildi, uçuşlar iptal edildi

Prens Muhammed ve Suudi heyeti için 300 Toyata Land Cruiser cip tahsis edilecek. Heyetin gelişi öncesinde güvenlik için bazı uçak seferlerinin yeniden düzenlendiği, lüks otellerin çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belirtiliyor. İslamabad'da bazı noktalara Prens'le Khan'ın yanyana posterleri asıldı.

BBC muhabiri Abid Hussain, son yılların en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşayan Pakistan'ın Prens'in ziyaretine büyük umutlar bağladığını aktarıyor.

Merkez Bankası sekiz milyar dolarlık döviz rezervinin kaldığını ve ülkenin borçlarını ödemeyemekte zorlanacağını açıklamıştı.

1980'lerden beri 12 kez Uluslararası Para Fonu IMF'den yardım alan Pakistan, kurumdan yeniden bir kurtarma paketi almaya çalışıyor.

Pakistan, Suudi Prens'ten hemen önce Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan'ı ağırladı. Prens, Pakistan'a altı milyar dolarlık destek vaadinde bulundu. Wall Street Journal gazetesine göre, Pakistan iki Körfez krallığından toplam 30 milyar dolarlık kredi ve yatırım desteği almayı umuyor.

Suudi Arabistan'ın, güneydeki liman kenti Gwadar'da sekiz milyar dolarlık bir petrol rafinerisi inşa edeceği belirtiliyor. Prens, Tunus'ta testere posteriyle karşılanmıştı

Prens Muhammed, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinden sonra uluslararası baskı altında.

Prens, Kasım sonunda gittiği Tunus'ta protestolarla ve Kaşıkçı'nın cesedine gönderme yapan testere posteriyle karşılanmıştı.

BBC

Suudi Arabistan Pakistan Han Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title