Haberler

Bakan Varank, yerli otonun yapılamayacağını söyleyen CHP'li vekili TOGG'un direksiyonuna oturttu

Güncelleme:

"Vatandaşın hayalleriyle oynamayı bırakın. Otomobil yapmak, yol yapmaya köprü yapmaya benzemez." ifadeleriyle yerli otomobilin yapılamayacağını söyleyen CHP'li milletvekili Tahsin Tarhan, Bakan Varank'ın davetiyle bugün TOGG'un direksiyonuna geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkan ve üyeleriyle birlikte Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu ( Togg ) ziyaret etti. Ziyarette 2017 yılında attığı tweetle yerli otomobilin yapılmayacağını söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'da yer aldı.

2017'DE TWEET ATMIŞTI

Tarhan o yıllarda attığı tweette, "Yerli otomobil yapacağız derken 40 milyon euro çöpe gitti. Hatta 40 da değil 47 milyon euro. Vatandaşın hayalleriyle oynamayı bırakın. Otomobil yapmak, yol yapmaya köprü yapmaya benzemez. Müteahhitlik işi değildir. Bilgi ister, teknoloji ister, donanım ister" ifadelerini kullanmıştı.

Yerli otomobilin yapılamayacağını söyleyen CHP'li Tahsin Tarhan, TOGG'un direksiyonuna geçti

GÜRCAN KARAKAŞ SUNUM YAPTI

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, Bakan Varank ve milletvekillerine Ar-Ge çalışmaları hakkında Togg'un Gemlik'teki fabrikasının maketi önünde bir sunum yaptı. TOGG CEO'su Karakaş, Gemlik'teki fabrikanın 1,2 milyon metrekare alanda kurulduğunu belirterek, "Akıllı cihazlarla ilgili teknoloji ile ilgili merkezlere yakın. Bursa'ya yakın Kocaeli'ne yakın" dedi.

Yerli otomobilin yapılamayacağını söyleyen CHP'li Tahsin Tarhan, TOGG'un direksiyonuna geçti

TARHAN YERLİ OTOMOBİLİN DİREKSİYONUNA GEÇTİ

Bakan Varank ve beraberindekiler, TOGG'un C segment SUV'unu inceledi. Daha sonra 4 yıl önce yerli otomobilin yapılamayacağını söyleyen CHP'li Tahsin Tarhan, Bakan Varank'ın daveti üzerine TOGG'un direksiyonuna geçti. TOGG CEO'su Karakaş da Tarhan'ın yanına oturarak otomobilin teknik özelliklerini anlattı.

Yerli otomobilin yapılamayacağını söyleyen CHP'li Tahsin Tarhan, TOGG'un direksiyonuna geçti

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Mustafa Varank Tahsin Tarhan TOGG Haberler

500

Yorumlar (37)

bekir yapici:

en basitinden aküsünü bile yabancinin ürettigi bir arac nasil yüzde yüz yerli ve milli oluyor acaba ülkemizde zaten bir cok yabanci marka arac üretiliyor togg´da bizim Türk is adamlarinin ülkemizde üretmek istedigi bir arac bu kadar büyütmeye sisirmeye yanlis algi yaratmaya ne gerek var piyasaya ciktiginda reklami yapilir begenen parasi olan alir bu kadar basit gercekten yerli ve milli olmasi icin her seyiyle tamami bize ait ve devlet eliyle veya ortakligi ile üretilmesi gerekmezmi?

92
164
yanıtYanıtla
Vasco KKK TURBO:

Avrupada üretilen arabalarının parçalarıda yüzde yüz yerli degil, parçaların hatta bazıları Türkiyeden,Japonyadan vs. geliyor

yanıt51
yanıt16
cul:

almanya mercedes ve bmw parcalarin hemen hemen hepsini çin den aliyor heey uyan da baliga gidelim

yanıt20
yanıt14
bekir yapici:

VASKO KKK TURBO yeni bir sey yazsaydin ögrenmis olurduk bende biliyorumki artik hic bir ülkede (CIN HARIC)yüzdeyüz yerli bir arac yapilmiyor avrupanin ve abd´nin en taninmis büyük arac firmalari bile bu gün yabancilarin veya cin´in elinde bende aynen bunu belirttim yerli yapim arac kalmadi ama milli markalar duruyor.

yanıt9
yanıt2
Kadir ATASEVEN :

milliyetçilik, devletçilik sadece lafta kalmamalı sayın 'sözde' Atatürkçüler. ülkemiz üretiyor-üretmeye başlıyor. herkesin destek olması gerek. elektrikli arabalar zaten pahalı. ama zamanla yaygınlaştıkça ülke içerisinde ucuzlayacaktır. almanyada amerikada neden ucuz diye konuşanlar. adamlar yıllardır üretiyor çünkü. bizde zamanla o seviyeye geleceğiz inşallah.

97
84
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Başka ülkede yaşayamam,okumayan ,şehir dışına çıkmayan bir toplum.Irak,Gürcistan da da adamlar yıllardır üretiyor ondan ucuz.Daha ne kadar vergi ödediğini bilmeyen vatandaş.Sadece eğitim şart ve yorumuna gülüyorum....

yanıt3
yanıt3
ömer ihsan muşlu :

BU ARABA ÇOK PAHALI İSE BU TEKNOLOJİNİN BİR ANLAMI YOK VE DEĞERSİZDİR.

69
76
yanıtYanıtla
çokomelli :

Meselede bu ya zaten. Şimdiye kadar hep kıyaslama yaptık. Avrupa'da insanlar üç beş maaşla lüks araba alabilirlerken biz burada 5-10 yıl maaşı biriktirsen anca en ucuz arabaları alabiliyoruz diye. O zaman " Onlar üretim yapıyor tabi ki ucuz olur, biz üretmiyoruz ki..." diyorduk. Şimdi biz de yerli araba üretiyoruz lakin geçen maliyeti 40-50 bin Euro diye açıklama yapıldı. Ve o çıkana kadar daha ne kadar artar, üstüne vergisi kaça gelecek kim bilir? Şimdi bu nasıl yerlilik. Binmedikten sonra...

48
54
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Ülkenin geçmişine bak darbecilere hesap sor.

yanıt2
yanıt2
suna genç:

daha resmi açıklama yapılmadan fiyatı ile oturup yerli otoyu eleştirdin. sen doğu akdeniz için canın pahasına dik durmadıktan sonra bu ülkede ekonomi düzelmez bunu bilin artık. çünkü paramızın `-70 i dışarıdan ithal enerjiye gitmekte

yanıt4
yanıt1
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title