Haberler

Ukrayna, gemileri bir bir çıkarınca Putin Erdoğan'dan bizzat rica etti: Bizdekilere ne zaman aracılık edeceksiniz?

Güncelleme:

Rusya lideri Putin'le görüştükten sonra değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl sevkiyatı anlaşması ile Ukrayna'daki savaşın ortasından çıkarılan gemiler hakkında konuştu. Erdoğan, "Sırada 20 kadar gemi var. Şu anda Rusya diyor ki 'Bizim ciddi manada çıkabilecek hazırlığımız var. Bizdekilere ne zaman aracılık edeceksiniz?' İlgili bakanlıklarımız bu konuda hızla çalışıyorlar." dedi.

22 Temmuz 2022'de Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi' belgesi imzalandı. Bu kapsamda Ukrayna'daki savaştan dolayı bölgede kalan tahıl gemileri, Türkiye'nin öncülüğünde Odessa limanından ayrılmaya başladı.

"RUSYA, 'BİZDEKİLERE NE ZAMAN ARACILIK EDECEKSİNİZ?' DİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Soçi'de Rus lider Putin'le görüşmesinin ardından, tüm dünyanın yakından takip ettiği sevkiyat süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Avrupa'nın istikrar ve güvenliği için Türkiye'nin yeri aşikâr. Bu rolümüzü küresel tahıl krizinin çözümünde öncü olarak bir kez daha gösterdik. İstanbul'dan geçen Razoni kuru yük gemisi aslında bir ilkti. Bunun arkasında bu şekilde sırada olan 20 civarında gemi var. Hepsinden öte, şu anda Rusya diyor ki 'Bizim ciddi manada çıkabilecek hazırlığımız var, gücümüz var. Bizdekilere ne zaman aracılık edeceksiniz?' İlgili bakanlıklarımız, birinci derecede de Ticaret Bakanlığımız bu işlerin şu anda sorumlusu olduğu için bu konuda hızla çalışıyorlar. Hele hele burada imzayı attıktan sonra sorumluluğu daha da artmış vaziyette." dedi.

"DEDİKODU DOLAŞTIRIYORLAR"

Türkiye'nin başarısının bazı kesimlerce hazmedilemediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Rusya diyor ki 'Benim malım çok fazla. Örneğin asgari 40 milyon ton ben şu anda mal çıkarabilirim.' Tabii arada kara kediler var, güya Türkiye gemileri durdurmuş gibi dedikodu dolaştırıyorlar. Böyle bir şey yok. Aksine, ilk gemi nasıl Lübnan'a gittiyse, bu tür gemilerin hepsi bizim üzerimizden gitmeleri gereken ülkelere ulaşmaları için yola revan olacaklar. Bunun aracılığını da Türkiye en güzel şekilde ortaya koyacak. İstanbul'daki sözleşmeyle sağladığımız o başarıyı bundan sonra da devam ettireceğiz."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

SEDAT AYBERK:

Bizi kullanıyorlar bizde alet oluyoruz bunu fırsata çevirmek varken kendi ciftcine destek olup elin gemilerine yol veriyoruz bizim insanlarimizda ciftciligi bıraksın

87
192
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Erdoğan'ın rakipleri bozuk çeşme değiştiriyor öve öve bitiremiyorsunuz. Adam dünyada oluşacak gıda krizine çözüm oldu çamur atıyorsunuz. Nasıl bir zihniyet sizinkisi çözmek imkansız. bilim insanları sizin gibileri incelemeye almalı

yanıt6
yanıt0
Haluk Gurbuz:

Bizim çifci devletten aldığı destekleri gider bankaya korsa olacağı bu olur

7
3
yanıtYanıtla
Fırat Türk:

Ne basari ama kendimiz niye uretmiyoruz

4
2
yanıtYanıtla
Haluk Gurbuz:

Bu tahıllar turkiyeye gelmiyor bunu anlamak bu kadar zormu

4
2
yanıtYanıtla
Atilla Han:

Ukraynayi isgal etmekten vazgecince

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title