Haberler

    Tweet Atıp Reklam Yapan da Mükellef Sayılacak

    Güncelleme:

    Maliye Bakanı, yeni vergi usul kanunu ile düzenleme yapacaklarını, tweet atarak reklam yapanlar da mükellef sayılacaklarını söyledi.

    Bloglarından ya da tweet atarak reklam yapanlar da mükellef sayılacaklar. Maliye Bakanı Naci Ağbal, mevcut vergi kanunlarının internette yapılan ticareti tam olarak kavramadığını, ancak yeni vergi usul kanunu ile düzenleme yapacaklarını söyledi.

    "BİZE GÖRE VERGİ MÜKELLEFİDİR"

    Ağbal, "Elektronik ortamda üretilen o alanı artık elektronik işyeri sayacağız. Oradan gelir elde ediyorsa artık mükellef olacak" dedi. Ağbal, bu şekilde gelir elde edilen elektronik ticaretin vergilendirilmesini sağlayacaklarını belirterek, "Kim, ne olursa olsun, herhangi bir şekilde elektronik ortamda yaptığı bir hizmetten dolayı gelir elde ederse, bizim açımızdan vergi mükellefidir" dedi.

    NETLEŞTİRECEĞİZ

    Ağbal, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, artık internet üzerinden verilen hizmet işini, "alan" olarak ifade ettiklerini belirterek, "O alanı artık 'işyeri' sayacağız. Bir şekilde, elektronik alan üzerinden bu alan üzerinde bir hizmet sunuyorsa ve bundan gelir elde ediyorsa, artık mükellef olacaklar. Bunların hepsiyle ilgili çalışıyoruz. Şu anda da bizim nezdimizde mükellefler ama kanun değişikliği ile de netleştireceğiz" bilgisini verdi.

    PAYLAŞIMA GÖRE ÜCRET

    Maliye Bakanlığı bir süre önce Vergi Usul Kanunu değişiklik taslağını kamuoyunun görüşüne açtı. Taslakta internette ticaretin kavranabilmesi için "Elektronik ortamda işyeri" başlıklı yeni bir madde düzenledi. Buna göre internet, ekstranet, intranet ya da benzeri bir telekomünikasyon ortam veya aracının ticari, sınai veya mesleki faaliyete tahsis edilmesi veya bu faaliyetlerde kullanılması durumunda elektronik ortamda iş yeri oluşmuş sayılacak. İnternette ticaretin dışında sosyal medya aracılığıyla yapılan reklamlar da böylece Maliye'nin alanına girecek. Twitter başta olmak üzere Instagram ve Snapchat uygulamaları ile yapılan ürün tanıtımları, saniyeler içinde binlerce kişiye ulaşıyor. En fazla ücreti de en fazla takipçiye sahip olan kullanıcılar kazanıyor. Paylaşıma gelen beğeniye göre de ücret artabiliyor.

    TASLAKTA NASIL YER ALDI?

    Elektronik ortamda iş yeri MADDE 130- (1) İnternet, ekstranet, intranet ya da benzeri bir telekomünikasyon ortam veya aracının ticari, sınai veya mesleki faaliyete tahsis edilmesi veya bu faaliyetlerde kullanılması durumunda elektronik ortamda iş yeri oluşur.(2) Maliye Bakanlığı, elektronik ortamda oluşan iş yerlerinin kapsamına ve mükellefiyetle ilgili ödevlerin yerine getirilmesine ilişkin hususları belirlemeye, elektronik ortamda oluşan işyerleri vasıtasıyla mal veya hizmet temininde ya da bunların bedelinin ödenmesinde aracılık yapan kişiler ile mal veya hizmetin alıcılarını ilgili vergilerin ödenmesinden müteselsilen sorumlu tutmaya ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Maliye Bakanlığı Naci Ağbal Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

    Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

    Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

    Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

    Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

    Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

    Bakmadan Geçme

    Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

    DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

    500

    Yorumlar (4)

    vatansever:

    bu AkÇalar indıragandicileri twitterdan korktuğu kadar Allah''tan korkmuyor.

    3
    0
    yanıtYanıtla
    belesci kürt:

    girmeyin bu twitere facebooka abd hem herseyinizi caliyor hem para kazaniyor

    2
    1
    yanıtYanıtla
    yol yapıyolar ama:

    akpde herşeyimizi çalıyor ama yol yapıyor, twitter ve facebookta insanlar aralarında bağ kursun diye yol yapıyor ama haklısın onlarda çalıyor.

    yanıt3
    yanıt0
    bir gün:

    bi sinek varmış , yağ lazım olmuş, yağını çıkartmışlar. Yağ için balina da varmış ama o ihaleyinenmiş. gökten 3 elma düşmüş onu da ihaleciler yemiş. vesselaaaaam.

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title