Haberler

Tween, Orka'nın Koçbaşı Olacak Avrupa'da Kaleleri Fethedecek

Damat ve Tween Markalarıyla Bilinen Orka Group, Londra Pazarında Söz Sahibi Olabilmek İçin Bu Yıl 2 Milyon Dolarlık Tanıtıma Hazırlanıyor. Batı Avrupa Pazarlarında Tüm Satış Kanallarına Girmeyi Hedeflediklerini Belirten Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, "Avrupa Kalelerini Fethetmekte Tween Koçbaşı Olacak" Dedi.

Damat ve Tween markalarıyla bilinen Orka Group, Londra pazarında söz sahibi olabilmek için bu yıl 2 milyon dolarlık tanıtıma hazırlanıyor. Batı Avrupa pazarlarında tüm satış kanallarına girmeyi hedeflediklerini belirten Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, "Avrupa kalelerini fethetmekte Tween koçbaşı olacak" dedi.

ERKEK giyimde Damat, Tween, ADV, D’S markalarıyla faaliyet gösteren ve 40 ülkede 50 kadar mağazası olan Orka Group, büyük önem verdiği Londra pazarında söz sahibi olabilmek için bu yıl 2 milyon dolarlık tanıtım kampanyasına hazırlanıyor. Hedef pazarlar olarak Londra ve Milano gibi Batı’nın moda başkentlerini seçen Orka Group, bulundukları pazarlarda belli noktalarda olmayı değil bütün dağıtım kanallarına girmeyi planlıyor. Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, eski çağlarda kaleleri ele geçirmek için kapıların koç başları ile yıkıldığını hatırlatarak, "Avrupa kalelerini fethetmekte Tween koçbaşı olacak. Ardından diğer markalarımızı sokacağız" dedi. İngiltere’de high-end diye tabir edilen en lüks perakende noktalarının 25’inde olacaklarını vurgulayan Arar, bu sayının gelecek yıllarda 100’e çıkacağını, Londra’da Bond Street civarında bir de mağaza açacaklarını söyledi. Arar, İngiltere’nin en prestijli üç department store’u (çok katlı mağaza) ile görüşmelerinin sürdüğünü de belirtti.

MEKSİKA’DA MAĞAZA PLANI: Ürdün, Romanya, Körfez dahil Türkiye’nin çevre ülkelerinde bu yıl için koydukları 10 mağazalık hedefin çok rahat aşılacağını bildiren Arar, Meksika’da bir mağaza kurmak için görüşmelerin sürdüğünü aktardı. Yurtdışı ihracatlarının 10 milyon dolar olduğunu dile getiren Arar, bunun 50 milyon dolarlık bir perakende satışı anlamına geldiğini vurguladı. Dünya moda sektöründe seyirci değil belirleyici bir oyuncu olmayı hedeflediklerini anlatan Arar, şunları söyledi: "Bir Türk firması olarak 2000’de 3-0 mağlup girdiğimiz maça şimdi 2-0 önde başlıyoruz. Ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliği en büyük avantajımız. Amacımız 2011 yılında dünyanın en tanınan markalarından biri olmak."

OLİMPİYATLARA HAZIRIZ: 2011 hedefini tutturmak için yerli ve yabancılardan oluşan bir ’Altın Takım’ oluşturduklarını, Orka bünyesinde bir genel müdürlük kurarak başına daha önce Orijin Group ve Beymen’de çalışan Dr. Fatih Anıl’ı getirdiklerini söyledi. Modada küresel bir oyuncu olmak için sürdürdükleri çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirten Arar, şunları söyledi: "Bugüne kadar çok çalıştık ve modanın olimpiyatlarında final koşmaya hazırız."

Mağripli Samir Tween’in yüzü

PRADA efsanesini yaratan ikili olarak bilinen John Kennedy ve David Bradshow ile çalışmaya başladıktan sonra Tween markası, yüzü olarak Belçika doğumlu, Fas ve Cezayir asıllı Samir Mrabet’i seçmişti. Üç sezondur Samir Mrabet’i marka yüzü olarak kullanan Orka’nın, Mrabet ile bir sezonluk daha anlaşması var.

Yeni müdür, üzerinde güneş batmayan marka hayal ediyor

ORKA Group’ta yılbaşından buyana genel müdürlük görevini yürüten Fatih Anıl Türkiye’de devamlı tekstilin sıkıntıda olduğu yönünde konuşulduğunu, ancak markalaşma ile tüm sıkıntıların aşılabildiğini söyledi. Anıl, "Aslında kendimi sektörden biraz çekmiştim. Buraya geldiğimde gördüm ki herkes markayla yatıp kalkıyor. Çalışanların hepsi markaları seviyor. En büyük hayalim üzerinde güneş batmayan bir markaydı. Bu hayalin Orka’da gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu yüzden buradayım" dedi. Daha önce Beymen ve Orjin Group’ta çalışan, son olarak da telekomünikasyon firması C5 Mobile’da görev yapan Anıl, aynı zamanda Doğuş Üniversitesi’nde ders veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title