Haberler

Türkiye'nin En Değerli Markası Türk Telekom Oldu

Güncelleme:

Brand Finance'in yaptığı marka araştırması sonucuna göre, Türkiye'nin en değerli markası 2 milyar dolarla yine Türk Telekom oldu.

Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance 8. kez " Türkiye'nin En Değerli Markaları" listesini yayımladı.

Listeye göre, 100 markanın toplamı 30 milyar 849 milyon dolar oldu.

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en değerli markası 2 milyar dolar ile Türk Telekom oldu.

AKBANK 2'NCİ SIRADA

Türk Telekom'u, 1 milyar 983 milyon dolar ile Akbank, 1 milyar 922 milyon dolar ile Türk Hava yolları, 1 milyar 893 milyon dolar ile İş Bankası ve 1 milyar 616 milyon dolar ile Arçelik izledi.

Listenin ilk iki sırası değişmezken, bu yıl listeye yeni, güçlü markaların dahil olmasına karşın toplam değerin geçen yıldan düşük olmasının temel nedeni olarak, toplam değer içerisinde büyük paya sahip banka değerlerinde gerçekleşen azalma ve Türk Lirası'nın dolar karşısında uğradığı kayıp gösterildi.

13 YENİ MARKA LİSTEYE GİRDİ

Son 8 yıl içerisinde ilk 100 markanın toplam değeri 25-35 milyar dolar bandı içerisinde seyrediyor. Listede bu yıl aralarında Ziraat Bankası'nın da bulunduğu 13 yeni marka yer alırkan ve geçen yıl yer alan 87 markanın 40'ı değer kazanırken 44 marka ise değer yitirdi.

DEĞERLİ MARKA YARATILMALI

Brand Finance Üst Yöneticisi (CEO) David Haigh, son yıllarda önemli ekonomik gelişmeler kaydeden Türkiye açısından kalıcı ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlayacak stratejilerin hayata geçirilmesinin gittikçe önem kazanan bir konu olduğunu söyledi.

MARKAYA İLGİ ARTIYOR

Haigh, ülkenin değerli markalar geliştirmesinin bu süreci hızlandıracak ve kolaylaştıracağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kısa dönemli, geçici tedbirlerin çare olamayacağı bilinciyle harekete geçen ekonomi yönetimi ve özel şirketler, değerli markalar geliştirmek için daha fazla gayret göstermektedir. Üretim üstünlüğüne sahip Türkiye'nin arzulu, iyi yetişmiş insan gücünü gerçekçi stratejilerle bütünleştirmesi sonucu arzu edilen seviyelere erişeceği aşikardır. Marka konusunda yayınların artması, değerlendirme listelerine olan ilgi, bu konuda duyulan niyetin bir belirtisidir. 'Türkiye'nin En Değerli Markaları' çalışmasının bu gelişmeye katkıda bulunacak olması bizleri sevindirecektir" ifadesini kullandı.

TOPLAM DEĞERDE BİR GELİŞME OLMADI

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner ise "Türkiye'nin En Değerli Markaları" araştırmasının sekizinci yılını geride bıraktığın hatırlatarak, çalışmanın şirketler açısından bir itibar göstergesine dönüşmesinin markaya verilen değerin her geçen gün arttığına işaret ettiğini kaydetti.

İlgüner, bu yıl listeye yeni ve değerli markalar katıldığına dikkati çekerek, "Listenin en üst 3 sırasında çok yakın değerlerle kıyasıya bir rekabet gözlenmektedir. Ancak, raporda açıklanan ekonomik gelişmelere bağlı farklı nedenlerle, 100 markanın toplam değerinde bir gelişme izlenememiştir. Dış ticaret dengesi konusunda hassas davranan ekonomi yönetiminin markalaşmaya verdiği desteğin özel şirketler üzerinde olumlu katkısı giderek daha fazla hissedilmektedir. Bu çabaların artarak sürdürülmesi sonucunda, ülkeyi gururlandıracak küresel değerde markalara sahip olunacağına inanmaktayız" değerlendirmesinde bulundu.

Araştırmanın finansal verilerinde öncelik, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) mali tablo gönderen şirketler olurken, konsolide mali tablolardan da faydalanılıyor.

100 markalık listenin yüzde 80-85'ine ait veriler KAP'tan temin edilirken, geriye kalanı şirketler doğrudan veri iletti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Telekom İş Bankası Türkiye Akbank Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500

Yorumlar (2)

alper:

turkiyenin en deyerli markasi chp sorun cozen tek parti cumuriyet tarihinde tek bir dikil agaci var o da daragaci sorunu kokten hal eden turkiyede tek marak chp allah allah

0
2
yanıtYanıtla
SONMESAJ:

Türkiyede en değerli marka olabilir... olmasıda normal, rakibi yok... benim marka demem için ulusal değerine bakarım o da Türk telekomda yok...Türk hava yolları gibi ulusal markalarımız olmalı, gerisi teferruat...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title