Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası

Brisa Bridgestone Genel Müdürü Bayman: "İnovasyon sonuç değil süreçtir" TEB Genel Müdürü Leblebici: "Banka bünyesinde çalışan güvenlik görevlisinden en tepedeki çalışana kadar herkesi yeni b...

Brisa Bridgestone Genel Müdürü Hakan  Bayman, inovasyonun sonuç değil bir süreç olduğunu belirterek, "Lastik sektörü gibi teknolojik olarak inovasyonun çok hızlı olamadığı bir sektörde bile inovasyon yapma imkanı vardır" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafndan düzenlenen "İnovasyon Haftası"nda konuşan Bayman, Brisa için inovasyonun ne kadar önemli olduğuna işaret ederek, uzun zamandan bu yana sektörde lider olduklarını, Brisa'yı sonraki nesillere yine aynı şekilde lider konumda devretmek için inovasyon şirketine dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bayman, müşteriye ulaşmak için tasarım ve gelişimi zenginleştirmeye odaklandıklarını belirtti.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici de banka olarak girişimcilere verdikleri desteklerden bahsettiği konuşmasında Türkiye'deki girişimcilerin ortaya attıkları fikirleri ilk sene hayata geçiremediğini, bunun çeşitli sebepleri olduğunu anlattı.

Bu konuda girişimcilere nasıl yardımcı olabileceklerine yönelik düşündüklerini dile getiren Leblebici, bir girişim evi açtıklarını, 10 ayda 3 bin girişimciye 800 saat eğitim verdiklerini, 200 girişimciye de TEB çatısı altında 400 saatlik danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getirdi.

273 projeyi dinlediklerini ve bunlardan 31 tanesini kuluçka merkezinde değerlendirerek hayata geçirmelerine yardımcı olduklarını vurgulayan Leblebici, "Onları STK'larla, firmalarla ve sektörün önde gelenleriyle buluşturduk" dedi.

Leblebici, TEB'in desteklediği bir girişimcinin 1 milyon liralık yatırım bulduğunu anlattı.

TEB KOBİ Bankacılığı'nın 17 bin kişiye ulaştığı bilgisini veren Leblebici, her fikri dinlediklerini ama katma değeri yüksek projelere önem verdiklerini ifade etti.

Leblebici, banka bünyesinde çalışan güvenlik görevlisinden en tepedeki çalışana kadar herkesi yeni bir fikir geliştirip getirmesi konusunda teşvik ettiklerini de sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ümit Leblebici Bridgestone Türkiye BRİSA Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title