Haberler

Türk SİHA'ları Ukrayna'da destan yazıyor! ABD'li Time dergisi Bayraktar TB2'leri öve öve bitiremedi

Güncelleme:

Ukrayna-Rusya savaşında Rus güçlerine karşı gösterdiği başarıyla tüm dünyada adından söz ettiren Bayraktar TB2'ler Time dergisine konu oldu. Dergi, Bayraktar TB2'ler hakkında "Ukrayna'nın Rusya'ya Karşı Gizli Silahı: Türk Droneları" şeklinde bahsetti. ABD'li dergi, Türk SİHA'larını öve öve bitiremedi.

Ukrayna ordusunun Rus askeri konvoyunu SİHA'lar ile vurduğu anların görüntülerini ''yer yüzünde size huzur yok'' başlığı ile paylaştığı video iki gün içinde 3 milyon kişi tarafından izlendi. Videonun kısa süre içinde viral olmasından sonra ABD ve Avrupalı askeri uzmanlar SİHA'lar hakkında Time dergisine değerlendirmede bulundu.

TİME DERGİSİ'NİN ANA KONUSU BAYRAKTAR TB2 OLDU

Ukrayna'nın savunmasında aktif rol üstlenen Bayraktar TB2, bugün dünyanın en saygın dergilerinden birisi olan Time tarafından konu alındı. Time, " Ukrayna'nın Rusya'ya Karşı Gizli Silahı: Türk Droneları" başlığıyla paylaştığı yazısında Ukrayna güçlerinin paylaştığı videonun viral olmasından bahsetti ve Bayraktar TB2'nin özelliklerini paylaştı. Time'de yayınlanan yazıda, "Ukrayna ordusu tarafından yayınlanan görüntüler, pek çok gözlemci için sürpriz olacak şekilde Rus hava savunmasının ciddi kusurları gösteriyor. Görüntüler ayrıca halkla ilişkiler ve psikolojik savaş için çok kullanışlıdır." ifadeleri yer aldı.

Time Dergisi'nden Bayraktar TB2 yorumu: Ukrayna'nın Rusya'ya karşı gizli silahı

UZMAN İSİM TİME DERGİSİ'NE BAYRAKTAR TB2 HAKKINDA YAZDI

Time, havacılık sektörü hakkında yayın yapan ABD merkezli Aviation Week'ten Tony Osborne'un da görüşlerine yer verdi. Osborrne, Bayraktar TB2 hakkında "Bayraktarlar son yıllarda gerçekten önemli başarılara imza attı. Şu anda en ünlü drone olduğunu savunurum. Bayraktarlarla ilgili en önemli şey ucuz olmaları ve bu nedenle onları kaybetme konusunda o kadar da endişeli olmamanızdır. Onları savaşa gönderebilirsiniz ve eğer dün gördüğümüz gibi dramatik bir vuruş yaparlarsa, birden yıpratma savaşını kazanmış olursunuz." şeklinde konuştu.

"PSİKOLOJİK SAVAŞ İÇİN YAYINLANAN GÖRÜNTÜLER ÇOK ÖNEMLİ"

Avrupa ve Amerikalı uzmanlar, SİHA'ların Rus ordusunun durdurulmasında ciddi bir başarı gösterdiğini ve Rusya'nın zayıf yönünü ortaya çıkardığını söyledi. Uzmanlar bunun yanı sıra, bilgi savaşında ( düşman askerlerin yerini öğrenme) SİHA'ların Ukrayna için çok daha önemli hale geldiğini ve Rusya'yı korkuttuğunu söylediler. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Türk askeri ve Hava Sahası Uzmanı Arda Mevlütoğlu, Twitter'da paylaşılan görüntünün SİHA'ların Rus hava savunma sistemine ciddi hasar verdiğini söyledi. Mevlütoğlu, ayrıca görüntünün PR ve psikolojik savaş açısından Ukrayna için çok faydalı olduğunu belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Time Dergisi Ukrayna Rusya SİHA Haberler

500

Yorumlar (22)

mahmut kemal :

Drone'larımız asıl şovu Ermenistan'da yaptı o zaman gıkını çıkarmayanlar bugün sürekli gündemde tutuyor Rusya'yı Ukrayna vuruyor ama Türkyie vuruyor izlenimi vermeye çalışıyorlar gavur gavurdur bize dost olmaz.

55
2
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

BU KADAR GAZ YADER SAVAŞI BİZE DE DAHİL YAPACAK SÖYLETİLER BİRAZ APARTILI GELİYOR İNSAN SIZ HAVA ARACLARI ABD DE VAR BİZİMKİLERDEN DAHA GELİŞMİŞİ

21
33
yanıtYanıtla
OKUR:

insan biraz gurur duyar , yıllardır elin yabancı mallarına imrenerek bakıyorduk hazımsızlığın anlamı yok

yanıt8
yanıt0
Abdulhalim FIRAT:

Taktire şayan işler yapıyor.Tarihe altın harflere ismi yazılacak

38
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

tarih kimi ne diye nasil yazar orasi mechul.

yanıt2
yanıt5
Ali KARA :

hıh niye övüyorlar acaba, Rusya yı bize kışkırtmak için olmasın. ne oldu? utanç duyuyordunuz Selçuk Bayraktara verdiğiniz eğitimden. bizi de savaşa dahil etmeye mi çalışıyonuz yoksa? sizi köftehorlar sizii, sizi büyük şeytanlar siziii...

35
1
yanıtYanıtla
Ahmet Adıyaman:

boşuna çabalamayın savaşa girmiyorus.

29
5
yanıtYanıtla
Mehmet :

Ihalar üzerinden algı yapıyorlar kesinlikle savaşa sürüklemeye çalışıyorlar.

24
6
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Abd övüyorsa , inanmayın. Mutlaka menfaati vardır. Silah satacak yer arıyor

25
3
yanıtYanıtla
Ramazotti Xxx:

Ukraynayı gazladılar şimdi sira bize geldi ...aman ha ülkecek dikkatli olunma zamanı...ruslar bize kimsenin vermediği hava savunmayı verdi adamlar patriotu veririz ama düğmesi bizde olacak şekilde dedi heron verdiler pkk mucadele kullanacaktık ilk görüntüler israile gidiyordu onlarda pkk uyarıyordu amman dikkat

27
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title