Haberler

TİM Başkanı: Hazır giyimde 40 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklanıyoruz

Güncelleme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, hazır giyim ve konfeksiyonda 40 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklandıklarını belirterek, tasarım rüzgarını da arkalarına alarak yenilikçi, yaratıcı, rekabet gücü yüksek bir moda endüstrisi inşa ettiklerini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, hazır giyim ve konfeksiyonda 40 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklandıklarını belirterek, "Bu hedef doğrultusunda, tasarım rüzgarını da arkamıza alarak yenilikçi, yaratıcı, rekabet gücü çok daha yüksek bir moda endüstrisi inşa ediyoruz." ifadesini kullandı.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden (İHKİB) yapılan açıklamaya göre, birlik tarafından düzenlenen 31'inci Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması bu yıl da moda tasarımı alanında kariyerine yön vermek isteyen genç tasarımcıları sektörün ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturdu.

Açıklamada, etkinlikte yaptığı konuşmaya yer verilen TİM ve İHKİB Başkanı Gültepe, 2022'de 21 milyar dolar olan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatını 40 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Gültepe, hazır giyim sektörünün Türkiye'de kalkınmanın ve ihracatın öncülüğünü üstlendiğini vurguladı.

Türkiye'nin moda endüstrisinde küresel bir oyuncu olduğunu belirten Gültepe, "Dünyanın altıncı, Avrupa Birliği'nin üçüncü büyük tedarikçisiyiz. Yıllık 21 milyar dolarlık ihracat yapıyor, ülkemize net 19 milyar dolar döviz kazandırıyoruz. Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatını 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Gültepe, şunları kaydetti:

"Moda markalarımızın 100'ü aşkın ülkede iki binden fazla mağazası bulunuyor. Gittikleri ülkede pazar lideri olan hazır giyim markalarımız var. Bu başarının arkasında büyük bir emek, özveri, akıl, fikir ve 'geleceği dünden kurgulama' vizyonu yatıyor. İHKİB, işte bu vizyonla 31 yıl önce KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nı sektörümüze ve ülkemize kazandırdı.

1992'de çıktığımız bu yolculukta büyük mesafe kat ettik. KOZA ile Türkiye'nin en etkileyici moda arşivini oluşturduk. Moda endüstrimizin en başarılı tasarımcılarının neredeyse tamamı KOZA'dan çıktı. KOZA'nın sektörle buluşturduğu yüzlerce tasarımcı yenilikçi, fark yaratan koleksiyonlarıyla ihracatımıza değer katmaya devam ediyorlar."

"Gelecekte tasarımın önemi daha da artacak"

Mustafa Gültepe, moda endüstrisinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de güçlü bir şekilde var olmaya devam edeceğini ifade ederek, küresel moda endüstrisinin büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirtti.

Süreci fırsata çevirebilmek için "Şık Bir Gelecek" mottosuyla güncelledikleri stratejileriyle 40 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklandıklarını aktaran Gültepe, "Bu hedef doğrultusunda, tasarım rüzgarını da arkamıza alarak yenilikçi, yaratıcı, rekabet gücü çok daha yüksek bir moda endüstrisi inşa ediyoruz.

Sürdürülebilir üretim, dijital tedarik ve değer zinciri temelinde sektörü küresel pazarlarda yeniden konumlandırıyoruz. Elbette bu süreçte tasarımın önemi daha da artacak. Dolayısıyla tasarımcılarımıza daha çok iş düşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda koleksiyonları sergilenen 10 finalist arasından birinciliği Muhammed İloğlu kazandı. İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve KOZA Genç Moda Tasarımcıları Çalışma Grubu Başkanı Nejdet Ayaydın başkanlığındaki jüri tarafından yapılan değerlendirmede Damla Çarkçı ikinci, Elara Esmer ise üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisine 100 bin, ikinciye 75 bin, üçüncüye ise 50 bin TL para ödülü verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Gültepe Türkiye İhracat Moda Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title