Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yem Bitkileri ve Sıvat Dağıtım Törenine Katıldı

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mera Islahı Projesi kapsamında yem bitkiler tohumu ve sıvat dağıtım törenine katıldı. Van'da yapılan törende 23 kırsal mahalledeki yetiştiricilere yonca, korunga tohumu, gübre ve sıvat dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mera Islahı Projesi kapsamında yem bitkiler tohumu ve sıvat dağıtım törenine katıldı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti'nin Gürpınar, Gevaş ve Tuşba seçim koordinasyon merkezlerini ziyaret etti. Ardından Van-Erciş kara yolu üzerinde bulunan Van Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde yem bitkiler tohumu ve sıvat dağıtım törenine katılan Bakan Yumaklı, 23 kırsal mahalledeki yetiştiriciye 30 ton yonca, 25 ton korunga tohumu, 160 ton gübre ve bin 250 adet sıvat dağıtımını gerçekleştirdi.

"Van önemli hayvansal üretim merkezlerimizden biridir"

Burada açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van'da Tarımsal Araştırma Enstitüsünün daha önce olmamasının bir eksiklik olduğunu belirtti. Van'da kurulan Tarımsal Araştırma Enstitüsünün 5 şehre 8 konuda ar-ge çalışması yapacağını ifade eden Bakan Yumaklı, "Tarımsal Araştırma Enstitüsü, tarımsal üretim ve gıdayla alakalı konularda geleceğe dönük problemler ve çözümlerini ilişkin araştırmalar yürütecektir. Van önemli hayvansal üretim merkezlerimizden biri ancak halihazırdaki potansiyeli maalesef istediğimiz düzeyde değildir. Dolayısıyla bizler bu 5 yıllık hayvancılık yol haritamızda da belirttiğimiz gibi özellikle küçükbaş hayvan sayımızın artırılması konusunda hem verimin hem de kalitenin artırılması konusunda son derece kararlıyız" dedi.

3 milyar TL yatırımla hayata geçirecekleri Van Çaldıran Çubuklu Barajı ve Sulama Projesinin ihalesini 2023 yılında yaptıklarını hatırlatan Yumaklı, "İnşallah ilk kazmayı vurup barajın inşasını en kısa sürede tamamlayacağız. Bizim AK Parti hükümetleri olarak en büyük özelliğimiz bir işe başladığımızda onun uzun süreler almamasıdır. İnşallah barajın açılışını da Cumhurbaşkanımızla beraber yapma bahtiyarlığını yaşamış oluruz. Bu proje 50 bin dekar alanın sulanmasını sağlayacaktır. Türkiye'de en çok mera ıslahının yapıldığı ildeyiz. Şu anda 23 kırsal mahalledeki yetiştiricilerimize 30 ton yonca, 25 ton korunga tohumu, 160 ton gübre ve bin 250 adet sıvat dağıtımını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, daha sonra beraberindekilerle Tuşba ilçesine bağlı Atmaca Mahallesi'nde küçük işletme ziyareti gerçekleştirdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Van Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title