Haberler

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'ndan CHP'ye mektup: Her şartta ucuz iş gücüyle çalıştırıldık

Güncelleme:

Staj ve çıraklık başlangıçlarının sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu çatısı altında bir araya gelerek emeklilik hakkı için mücadele ediyor. Düzenledikleri etkinlik ve mitinglerle ses getiren stajyer ve çıraklar çalışmalarını CHP il başkanlarına gönderdikleri mektuplarla sürdürüyor.

Staj ve çıraklık mağdurları, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasını, işe başlangıçlarında kendilerine verilen SGK kartındaki tarihin geçerli olmasını istiyor.

"ÇIRAĞA MÜJDE" SLOGANLARINA ERDOĞAN'DAN NET CEVAP

Yerel seçimler öncesinde Konya mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting sırasında "Çırağa müjde" sloganlarının üzerine, "Arkadaşlar, çırağa müjde olmaz." demişti.

Erdoğan'ın staj ve çırakların taleplerine kapıyı kapatmasının ardından gözler genel ve yerel seçimler öncesinde konuyu sık sık gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi'ne çevrildi.

Gerek Kemal Kılıçdaroğlu döneminde gerekse Özgür Özel döneminde staj ve çıraklık, kademeli emeklilik başta olmak üzere birçok emeklilik mağduruna dikkat kesilen CHP, yerel seçimlerde kazandığı oy çoğunluğuyla büyük çoğunluğun yaşadığı mağduriyetlerin ısrarla çözüm beklediğini göstermiş oldu.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU CHP'YE MEKTUP YAZDI

İktidar kanadından olumsuz dönüş almalarının ardından rotalarını muhalefete çeviren staj ve çıraklık mağdurları CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve milletvekillerine yaptığı ziyaretlerle taleplerini yinelemeye devam ediyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu son olarak CHP il başkanlarına mektup iletmeye başladı. Birçok şehirde eş zamanlı olarak etkinlik düzenleyen federasyon mektupta taleplerini,

"Sayın İl Başkanım

Staj ve Çıraklık Sigortasından 38 yıldır mağdur olmuş bir vatandaş olarak size bu mektubu ve talebimi iletiyorum.

Umarım kelimelerim, tüm staj ve çıraklık mağduru olan arkadaşlarımızın hayatlarını etkileyen, devletin yanlış ve haksız uygulamalarıyla derinden yaşadıkları haksızlığı ve umutsuzlukları anlamanıza yardımcı olur ve bu konuda çözüm bulmamıza bir yol açar.

Umarız ki; Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları olarak yaşadığımız mağduriyeti ve hem bizim hem de ailemizin bu mağduriyetten kaynaklı aldığımız derin yaraları size doğru anlatabiliriz.

Her şartta ucuz iş gücüyle çalıştırıldık. Ülkemizin en zor şartlarında bile biz meslek okullular yardıma koştu. Ülkemizin üretiminde, sanayilerde, en zor ve riskli koşullarda çalıştırıldık, çalışmak uğruna hayatlar bitti, iş kazalarıyla ciddi yaralanmalar sonucu uzuv kayıpları yaşandı. Çocuk yaşta iş hayatına ilk adımı Staj/Çıraklıkla attık.

Maaş alan, ilk işe giriş tarihleri verilen, ellerine SSK kartı verilerek, sigortanız başladı denilerek kandırılan, ancak o dönem yapılan işe girişleri hala kabul edilmeyen sigorta mağduru insanlarız.'

Sizden, bizlerin sesine kulak vermenizi ve yaşadığımız bu haksızlığı bitirmek için adımlar atmanızı içtenlikle rica ediyorum. Bizlerin umutlarını canlı tutabilir ve gelecek için güçlü bir temel oluşturabilirsiniz.

Talebimiz, CHP kurumsal kimliği ile birlikte organize ettiğimiz geniş katılımlı mitingimize destek olmanızı talep eder, mektubumuzu CHP Genel Merkezinize iletmenizi rica ederiz. Tüm Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları adına verdiğiniz ve vereceğiniz tüm destekler için yürekten teşekkür ederim. Saygılarımla." sözleriyle dile getirdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel Sigorta Ekonomi Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title