Haberler

Sanayiciler Teknokent'i ziyaret etti

Güncelleme:

Tüm Sanayiler Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Alemdaroğlu ve beraberindekiler, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek'i ve Trabzon Teknokent Genel Müdürü Ömer Kurnaz'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Tüm Sanayiler Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Alemdaroğlu ve beraberindekiler, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek'i ve Trabzon Teknokent Genel Müdürü Ömer Kurnaz'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan Alemdaroğlu, Trabzon'a yeni bir sanayi sitesi kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek artık katma değeri yüksek teknolojik ürünler üretmek istediklerini ve bu anlamda Teknokent'in kendilerine katkı sunmasını beklediklerini söyledi.

Teknokent 'in çok önemli bur kurum olduğunu ve sanayiciler olarak bu kurumdan faydalanmak istediklerini belirten Alemdaroğlu, "Teknokent, Trabzon için çok önemli bir kurum. Burada yüksek katma değer getirisi olan ürünler piyasaya çıkıyor. İnşallah yeni yönetimle birlikte Teknokent ivmesini daha yukarı taşıyacaktır. Yaklaşık üç yıl resmi olmayan, iki yıl resmi olan bir kooperatif kurduk. Tamamen sosyal sorumluluk projesi olarak kendimize bunu görev saydık. Mevcut belediye seçimleri yapıldıktan sonra belediye başkanımız Murat Zorluoğlu, bu yönde çok büyük gayretleri oldu. Bize çok büyük destekleri oldu. Yine kendisinin öncülüğünde kooperatifle belediye arasında bir komisyon kurduk. Sanayilerin şeklini ve şemalını belirlemek için bizden ve onlardan üçer kişi ara ara toplantılar yapıyoruz. Şu anda geldiğimiz noktada, Değirmende Havzasındaki sanayileri nereye taşıyabiliriz en uygun neresidir? trafiği tıkamayacak, hareket getirebilecek alanları tespit etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu sanayide gelişen dünyada artık teknolojik ürünler üretmeye yönelik çalışmalar da olacaktır. Temennimiz tamirat ve orta ölçekli imalatları Trabzon'a kazandırmak" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek de kurum olarak her türlü iş birliğe hazır olduklarını ifade ederek "Teknokentimiz bölgede özellikle Samsun'dan bu tarafa olan tek Teknokent. Yapılacak sitede bizim firmaların da katkısı olur. Burada yazılımcı firmalarımız var. Elektrik, otomasyocu, tasarımcı, firmalarımız var. Farklı kollarda firmalarımız var. Dolayısıyla bu iş birliğini de geliştirebilir burası aracılığı ile üniversite arasında olan bağı kurulmuş olur. En büyük sıkıntımız bir araya gelememek. Bir araya gelerek güçlerimizi birleştirirsen yeni şeyler üretebiliriz" diye konuştu.

Trabzon Teknokent Genel Müdürü Ömer Kurnaz da kurumun işleyişi hakkında bilgi vererek yapılan çalışmaları anlattı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Teknik Üniversitesi ODTÜ Teknokent Trabzon Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title