Haberler

Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir'den Sonra Manisa da Işığı Gördü

Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir'den sonra Manisa da ışığı gördü İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tünelinde her iki yöndeki tüpte kazı çalışmalarının tamamlandığı açıklandıMANİSA - Manisa İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir 2.

Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir'den sonra Manisa da ışığı gördü

İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tünelinde her iki yöndeki tüpte kazı çalışmalarının tamamlandığı açıklandı

MANİSA - Manisa İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, 9 Eylül'de İzmir'den Manisa'ya doğru kazı çalışmalarının tamamlandığı Sabuncubeli Tünelinde Manisa'dan İzmir yönüne doğru da tünel açma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Manisa Vali Vekili Ünal Çakıcı Başkanlığında yenilen Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in Ankara'da olması nedeniyle toplantıya başkanlık eden Vali Vekili Ünal Çakıcı Manisa genelindeki yürütülen 368 projeden bahsederek, "İlde devam eden projelerin toplam tutarı 4 milyar 30 milyon TL gibi oldukça yüksek bir rakam. Bu projeler için toplam 714 milyon TL ödenek ayrılmış olduğu anlaşılıyor. 3. Dönem sonu itibariyle de 548 milyon TL.'nin harcaması yapıldı ve nakdi gerçekleşme yüzde 77 olarak raporlanmış durumda. Dönem sonu itibariyle bu projelerin 49'u tamamlandığını 235'inin de devam ettiğini görüyoruz. 38 projemiz ise ihale aşamasında. 46 projemize ise henüz başlanılmadığı anlaşılıyor. Yatırımcı kuruluşlarımızın yılın son döneminde daha gayretli çalışmalarını, kendilerine ayrılan ödenekleri kullanmalarını istirham ediyoruz. Koordinasyon ve işbirliğinden dolayı da herkese teşekkür ediyor ve işbirliğinin devamını diliyorum." dedi.

Bölge müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise, "Sabuncubeli Tünelinde 8 Eylül'ü 9 Eylül'e bağlayan gece İzmir'den Manisa istikametine olan tüpte kazıyı bitirip ışık gördü töreni yapmıştık. 29 Eylül'de de Manisa'dan İzmir istikametini bitirerek kazı işlemlerini tamamladık. Artık Sabuncubeli Tünelinde her iki tüpte de kazı işlemleri bitmiş oldu. Diğer işlemlere devam ediyoruz. Bunun haricinde diğer işlerimize de devam ediyoruz. Mevsim itibariyle önemli bir sıkıntımız yok ama artık sezonun sonuna geliyoruz." şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün derelerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Burak Aslay ise şunları söyledi: "Şuana kadar 122 mahallede DSİ Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluğu dışında kalan mahallelerde 122 dere ıslahı çalışmalarını gerçekleştirdik. 54 mahallemizi de plan kapsamına aldık. 200 kilometre dere temizlik çalışması yaptık. Bu 54 mahallemizde de 70 kilometrelik dere ıslah çalışması yapacağız. DSİ Bölge Müdürlüğümüzle birlikte sürekli koordinasyon halindeyiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karayolları Genel Müdürlüğü Eylül İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title