Haberler

Türkiye'nin diplomasi başarısı! Tarih netleşti, dünyanın gözü tahıl koridoru için yarın İstanbul'da olacak

Güncelleme:

Karadeniz'de oluşturulması planlanan tahıl koridoru için görüşmeler yarın İstanbul'da yapılacak. Türk ve Rus heyetleri öncülüğündeki görüşmelere, Ukrayna ve BM temsilcileri de katılacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasında yarın İstanbul'da Ukrayna'dan tahıl ihracatı konusunda görüşmeler yapılacağı belirtildi.

Ukrayna tahılının ihracı küresel gıda krizinin önlenmesinde hayati önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Karadeniz koridoru çok çok büyük önem ifade ediyor. Gerek sayın Putin'in gerek sayın Zelenskiy'nin her iki liderin de yaklaşımları önem arz ediyor. Şöyle bir hafta on gün içinde bu görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşmaya çalışacağız" ifadelerine yer vermişti.

BAYRAMDA DA DİPLOMASİ TRAFİĞİ DEVAM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Temmuz'daki bu açıklamasının ardından Kurban Bayramı'nda da diplomasi trafiğini sürdürdü; Rusya ve Ukrayna liderleri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmesinde Birleşmiş Milletler'in Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planını gündeme getirdi.

İKİ LİDERLE DE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmesinde de Ukrayna-Rusya Savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususları değerlendirdi.

TÜRKİYE'NİN GIDA KRİZİNİ ÖNLEME ÇABALARI

Türkiye'nin yürüttüğü kritik diplomasi trafiğinin arka planında ise küresel gıda krizini önleme çabası yatıyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü raporuna göre tahıl üretiminde en büyük pay Çin, ABD ve Hindistan'a ait. Rusya ve Ukrayna bu ülkelerden sonra geliyor. 2019 yılı verilerine göre; Rusya 118 milyon ton, Ukrayna ise 74 milyon ton tahıl üretimi gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ukrayna Rusya Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (17)

Sadık:

Dünyada günde dört Saat uykuyla canla başla çalışan başka bir Devlet Lideri yoktur.

40
47
yanıtYanıtla
Glock:

Dünyaya satacak kadar müsait arazimiz var hala gereksiz ve bilinçsiz şov peşindeyiz . Tahıl koridoru böyle tuaf kelimeleri sadece bu iktidarda duyduk .

37
35
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Bir haftadır zeytin sulamaya gideceğim. Mazot parası gözümde büyüyor. Gitsem bir türlü, gitmesem bir türlü. Bizi bu duruma düşürdükçe, daha çok el kapısında ürün dilenirsiniz. Bir de bununla övünüyorsunuz.

42
20
yanıtYanıtla
Battal Gazi:

Senden yıl yatmasaydın dediğin doğru

yanıt3
yanıt11
Dr.Kimbel:

Salih yarından itibaren çiftçilerden mazot kdv alınmayacak,sakın satmaya kalkmayın 50 yıl hapis cezası var

yanıt3
yanıt0
ERKAN :

kimsede demiyor ki bizim neden buğdayımız yok. savaşan ülkeden buğday almayı başarı görüyoruz. Allah'ım aklımıza mukayyet ol

48
12
yanıtYanıtla
Battal Gazi:

Herkes kolay para peşinde koştuğundan olabilir mi

yanıt13
yanıt6
ERKAN :

battal yine mi halk suçlu?

yanıt3
yanıt6
Vedat Bütün:

Bizim kendi kendine yeter 40 milyon ton buğday üretimimiz var.Disardan daha ucuza malettigimiz için icerdeki buğdayı yüksek fiyata ihraç ediyoruz.işin aslı kaliteyi dışarı sağlıyoruz,biz düşük özlü buğday tüketiyoruz

yanıt1
yanıt4
ayh:

rica minnetle getirilen degil kendi uretimi ile gururlanan bir hukumet tablosu gormek isterdik. O kadar verimli topragimiz, desteklenirse uretecek ciftcimiz varken biz gidip disaridan getirmeye calisiyoruz. Buna da basari diyoruz... Yok aga o oyle degil !

33
18
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title