Haberler

Rize'nin Çayeli ilçesinde petrol bulunması vatandaşları sevince boğdu

Güncelleme:

Rize'nin Çayeli ilçesinde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğunun anlaşılması halkı sevince boğdu. Haberi alan vatandaşlar bulunan petrolün hem ülke ekonomisi hem de yöre halkı için önemli olduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Jeolojik Mühendisi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, Doğu Karadeniz'de petrol rezervinin bulunup bulunmadığına dair numune almak için Eylül ayında denize açıldı. Çayeli ilçesinin yaklaşık 7 mil açıklarında suyun üzerinde bulunan tabakalardan örnekler alıp petrol potansiyelini öğrenmek için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) gönderdi.

DENİZ YÜZEYİNE SIZAN SIVININ PETROL OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

TPAO'ya gönderilen numunelerin sonucu Maden'e ulaştı. Maden'e ulaşan analiz sonuçlarında denizin yüzeyine sızan sıvının ham petrol olduğu ortaya çıktı. Çayeli açıklarında ham petrolün çıktığı haberini duyan Çayelili vatandaşlar ise bu duruma sevindi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde petrol bulunması vatandaşları sevince boğdu

"BU PETROL MEMLEKETİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR"

Türkiye sınırları içerisinde çıkacak olan her kaynağın vatandaşlar için sevindirici olduğunu belirten Şükrü Taş, "Vallahi çıktıysa, bu petrol memleketin ekonomisine katkı sağlar. Buda bizim için sevindirici bir şeydir. Topraktan yeter ki bir şey çıksın. Biz bunun hastasıyız. Topraktan veya denizden çıkan bir şey her zaman bu ülkeyi kalkındırmıştır. Artısı var eksisi yok" ifadelerini kullandı.

Rize'nin Çayeli ilçesinde petrol bulunması vatandaşları sevince boğdu

"BU PETROL OSMANLI DÖNEMİNDEN BERİ VARMIŞ"

Çıkacak olan petrolün Türkiye için faydalı olacağını ifade eden Hasan Yener, "Vallahi yöremiz için iyi bir şey. Bu petrol topluma karşı kazandırılması için çıkartılması gerekiyor. Bu petrol Osmanlı döneminden beri varmış. Çayeli'ne, yöremize faydalı bir şey olacak. Biz bir vatandaş olarak sevindik. Çıksın da Türkiye için faydalı olsun yeter" şeklinde konuştu.

Rize'nin Çayeli ilçesinde petrol bulunması vatandaşları sevince boğdu

"PETROL ÇIKARTILDIĞINDA ÇAYELİ KALKINIR"

Gelecek nesiller için iyi bir haber olduğunu söyleyen Recep Dereci, "Çayeli için çok iyi oldu. Rize-Artvin havalimanı yapıldı, Çayeli'nin çok işine yaradı. Petrol çıkartıldığında Çayeli daha çok kalkınır. Biz yaşlandık ama gelecek için çok iyi oldu" dedi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde petrol bulunması vatandaşları sevince boğdu

"YÜZERKEN BAZEN GÖRÜYORDUK"

Petrolün çıkmasının gelecek nesilleri rahat ettireceğini belirten Güngör Köse ise "Petrol çıkmasına çok sevindik. Biz çocukluğumuzda yüzerken bazen görüyorduk. Petrol olduğunu düşünüyorduk. O zamanlar devletimizin imkanları kısıtlıydı. Bizi sevindirecekler. Ülkemiz zengin olsun istiyoruz. Burada bizden sonra gelecek olan nesiller rahat etsin. Dışa bağımlılığımız azalsın" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Çayeli Rize Enerji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (32)

Doğuş:

Seçim yaklaşıyor. Deniz dibinede bakın belki altın fışkırır

499
81
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

zam gelecek o zaman yine petrole,bir kacda altın ,pırlanta,gaz madeni bulduk mu tamamdır seçime kadar

307
36
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Yine birileri cebleri doldurur

223
39
yanıtYanıtla
MASARİ:

Bekleyin siz :)

215
36
yanıtYanıtla
Osman Yagci:

Petrol var veye yok araştirmayada bazi kesim karşi ozaman ömür boyu dilenmeye devam biz ne diyoruz durmak yok yola devam agzi olan konuşuyor varsin konuşsunlar bu hukumet cikardi cikardi vallahi bir yüz yil daha bekleriz durmak yok yola devam

24
224
yanıtYanıtla
ahmey bulut:

Gabardan cıkmıştı en son ona noldu?

yanıt125
yanıt20
Osman Yagci:

Kïm ne derse desin aramaya devam durmak yok yola devam

26
189
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

düzeltelim doğrusu, durmak yok yolmaya devam

yanıt8
yanıt1
Özkan Yilmaz:

O civarlarda jelibon madeni de olduğundan eminim.

167
26
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Görüntülerdeki şey aslında petrole değil de jelibona benziyor... Hemen birilerine haber vermek lazım.

122
20
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title