Haberler

Raspberry Pi Depremlere Karşı Uyarıyor!

2016 yılında Raspberry Shake adıyla karşımıza çıkan proje, şimdi de güncellenmiş hali Raspberry Shake 4D olarak depremlere karşı erken uyarı sistemi olarak görev üstlenecek.

2016 yılında Raspberry Shake adıyla karşımıza çıkan proje, şimdi de güncellenmiş hali Raspberry Shake 4D olarak depremlere karşı erken uyarı sistemi olarak görev . Peki, bu Raspberry Pi eklentisi nasıl çalışıyor?

Raspberry Shake 4D Kickstarter'da!

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da yaşanan deprem, bu doğa olayının ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi (Bir kez daha geçmiş olsun). Kickstarter üzerinden fonlama bekleyen Raspberry Shake 4D ise, depremlere karşı Raspberry Pi'lere ekstra hassasiyet için daha fazla sensör sağlıyor.

Erken deprem uyar sistemleriyle tamamen uyumlu olduğu vurgulanan Raspberry Shake 4D, binlerce dolarlık geleneksel sismograflara göre düşük maliyetiyle göz dolduruyor. Normalde 500 dolara satılacak sistem, Kickstarter'da şu an için 300 dolarlık fiyatıyla öne çıkıyor. Ürünün özel veya maliyetli kurulum gereksinimleri olmaması ve kurulumu yürütmesi için eğitimli bir sismolog desteği gerektirmemesi de dikkat çekiyor. Ürünü sadece konumlandırmanız ve elektriğe takmanız yeterli. Ayrıca, Raspberry Shake 4D kendi grafik arayüzünü de sunuyor.

Depremlere karşı kendi erken uyarı sisteminizi kurmanızı sağlayacak Raspberry Shake 4D'nin Kickstarter sayfasınaerişebilirsiniz. Bu arada ürünün 7 bin dolarlık hedefini ciddi anlamda aştığını da not olarak düşelim.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Bodrum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title