Haberler

Sektör Temsilcilerine Göre Döviz Düşükken Otomobil Almanın Tam Zamanı

Güncelleme:

Toyota Türkiye Pazarlama Direktörü İsmail Ergun, "Şu an araba almanın tam zamanı. Kur artışları nedeniyle fiyatların bu aylardan sonra artma ihtimali çok yüksek" dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun kur sebebiyle araç almanın tam zamanı olduğunu öyledi. Ergun : "Kur artışları nedeniyle fiyatların bu aylardan sonra artma ihtimali çok yüksek" dedi.

REKOR KIRMAYI HEDEFLİYOR

Ergun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toyota olarak bu yıl tüm zamanların satış rekorunu kırmayı hedeflediklerini belirterek, 40 binin üzerinde araç satışı yapmayı planladıklarını söyledi.2013 yılı sonu ve geçen yılın başında bir ÖTV artışının söz konusu olduğunu belirten Ergun, geçen yılın başında otomobil sektöründe girilen daralmanın yıl sonuna kadar devam ettiğini anlattı.

"GEÇEN YIL PİYASA DARALDI"

Ergun, 2014 yılında otomobil pazarında, bir önceki yıla göre yüzde 11 civarında daralma olduğunu dile getirerek, "Bu yıl neden daha fazla araba satılıyor? Çünkü uzunca bir süre dolar kurunda artış devam etti. Avro kuru yakın zamana kadar artmadı. Dolayısıyla araba fiyatları da göreceli olarak geçen senelere göre ucuzladı ve üretici firmalar da zam yapmadı ürünlerine. Bu nedenle 2014 yılından 2015 yılına erteleme vardı o gerçekleşti. Yakın zamana kadar avroda artış olmadığı için bu avantaj devam ediyordu ama şimdi avro da ciddi şekilde artış gösterdi. Üreticiler araçlarına bir parça zam yaptılar ama kurdaki artış yaklaşık yüzde 7-8'leri buldu" diye konuştu.

FIRSAT DEVAM EDİYOR

Artışların halen çok düşük seviyede olduğunu kaydeden Ergun, "O yüzden hala çok ciddi şekilde fırsat devam ediyor aslında. Hala ürünlerin fiyatları geçen seneye göre daha ucuz" dedi.

"FİYATLARIN BU AYDAN SONRA ARTMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK"

Ergun, tüketicilerin eskiye göre genel seçimlere daha fazla alıştığını dile getirerek, eskisi gibi otomobil almak için seçim öncesinin ya da sonrasının beklenmediğini vurguladı.Ekonomik konjonktürün doğru gitmesi durumunda seçimin satışları eskisi kadar etkilemediğini ifade eden Ergun, çok büyük bir değişiklik olmayacağı yönünde beklentilerinin olduğunu dile getirdi.Ergun, avroda kur artışının yüzde 8'lere ulaştığına işaret ederek, "Geçen ay çok küçük bir zam yapıldı. Onun için hala fırsat var bence. Şu an araba almanın tam zamanı. Tüketiciler fuarları takip etsinler. Kur artışları nedeniyle fiyatların bu aylardan sonra artma ihtimali çok yüksek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Toyota Türkiye Memur Alışveriş Otomobil Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (26)

BİRAZ EDEP:

ŞU AN ALIN DİYOR DÖVİZ 2650 AŞAGIYI GÖRMEZ BU SEBEPLE SEÇİM SONRASI ARAÇ FİYATLARI 3 İLE 5 BİN ARTAR. BİR KENARA YAZIN

8
0
yanıtYanıtla
hakuna matata:

ALMAYIN KRİZ VAR MİLLETİ GAZA GETİRİYORLAR AMAN DİYİM BORCA SAKIN GİRMEYİN

6
2
yanıtYanıtla
Hayal Mobil-IOS:

Koyun milletimiz alır merak etmeyin 50bin liralık araba olmus 70bin zibil gibi satılıyor birde vadeli alıyorlar oluyor 100bin Sonrada Yakıt Pahalı bilmem ne 200milyara çıksa araba bizim milletimiz alır

7
1
yanıtYanıtla
HAİN:

AKP HÜKÜMETİ ZAMANINDA HİÇ BİR ŞEY ALMAM EKONOMİ ÇÖKSÜN.

3
5
yanıtYanıtla
hasirtt diye ses duydum sankimmobilWeb@haberler.com:

adamlar korkuyor milli arabamizi yapinca kimse almiycak..ekonomi eskisi gbi deil iyi gidiyor hamdolsun...yada adamlar korktu koalisyon olursa millet hasirttt diye ses duymaya tekrar baslar diye elini cabuk tutmak istiyorr heralde

4
3
yanıtYanıtla
rafetmobilWeb@haberler.com:

Ulan toyota kurnazi,almanyada sattigin fiyattan ver alayim,nah alirim,

7
0
yanıtYanıtla
DEVRİMCİMobil-IOS:

Mal çok yürkiyede akkoyunlar alsın bırakın

4
3
yanıtYanıtla
CCC:

ÖTV DÜŞMEDİKÇE ALMAM

6
0
yanıtYanıtla
ekomobilWeb@haberler.com:

para cok millette kriz varmis ne krizi.bunu.kim soluyorsa onu dovmek isterdim gercekten..milleteki araba ya ben gordugumue inanicam sanami ALLAH‘a sukur iyi ekonomi ki aliyor millet bizimde olur insALLAH....

4
2
yanıtYanıtla
tuzum kuru diyen çok:

Devlet ötv konusunda yanlış yapıyor şuan 2. el araçlara faturalandığını fiyattan daha yüksek fiyata satılıyor yani sıfır 30. 000 tlye alınan araba 2. el olarak 35. 000 tlye satılıyor. Sıfır yerine 2. el araça yönleniyor mecburen insanlar. ondan sonra kazalar artıyor diyorlar . Böyle olursa herkes 2. el yerine yerli sıfır araç alır devlet  kdv vergi Yıllık MTV geliri elde eder. Türkiyenin enerji ihtiyaci düşer eski araçların en bakımlısı ortalama 11-12 litre şehiriçinde benzin tüketiyor. Yeni araçlar 5-6 litreye kadar düştü . Ayrıca Türkiyede çok satan markalar mecburen fabrika açmak zorunda kalır Türkiye''de.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title