Haberler

Okula Başlamanın Maliyeti 7-7,5 Milyar

Güncelleme:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, örgün eğitimdeki 18 milyona yakın öğrenci için toplam 7-7,5 milyar liralık harcama yapılacağını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, örgün eğitimdeki 18 milyona yakın öğrenci için toplam 7-7,5 milyar liralık harcama yapılacağını belirtti.

BU SENE ALIŞVERİŞ GEÇ BAŞLADI

Palandöken, yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 28 Eylül'de açılacak olması nedeniyle kırtasiye alışverişinin geç yapılmaya başlandığını ifade etti.

FİYATLAR ZAMLI

Okul alışverişini geciktiren velilerin zamlı fiyatlarla karşı karşıya kalabileceğine dikkati çeken Palandöken, "Döviz fiyatlarının artmasıyla beraber ithal oranı yüksek olan kırtasiye sektöründe mecburi zamlar başladı." değerlendirmesinde bulundu.

FATURA 7-7,5 MİLYAR

Örgün eğitimde 18 milyona yakın öğrencinin kırtasiye, çanta, ayakkabı ve okul kıyafeti için 7-7,5 milyar liralık harcama yapılacağına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"VELİLER ELİNİ ÇABUK TUTSUN"

"Kırtasiye harcamaları yaklaşık 1,5 milyar lira tutuyor. Ayakkabı 40 liradan, çanta 50 liradan, okul kıyafetleri ise 100-150 liradan başlıyor. Dövizin yükselmesi bu sektör üzerinde büyük baskı yaratmakta ama bilhassa mecburi okul kıyafeti siparişlerini hazırlayan esnafımız, elinde ithal kırtasiye ürünü olan esnafımız zam yapmamak için direnmektedir. Buna karşın okul alışverişinde çok geç kalan veliler zamlı fiyatlardan ürün almak zorunda kalacak. Velilerimiz ellerini çabuk tutmalılar."

Kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığına zarar vermeyen nitelikte olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, velilere şu uyarılarda bulundu:

"RENGARENK ÜRÜNLERE KANMAYIN"

"Rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanmayın. Çocuklarımızın sağlığını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalı. İthal ürünlerin menşeine mutlaka dikkat edilmeli. En önemlisi CE ve EN-71 uluslararası standart işaretleri aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalı. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmemeli."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Eylül Alışveriş Eğitim Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title