Haberler

Ne Kılıçdaroğlu ne İmamoğlu ne de Yavaş! İngiliz medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük rakibini yazdı

Güncelleme:

2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kimin çıkacağı merakla bekleniyor. Millet İttifakı henüz adayını açıklamazken, İngiliz medyası Erdoğan'ın seçimlerdeki en büyük rakibinin enflasyon olduğunu yazdı.

2023 seçimlerine doğru gidilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı'nın adayının kendisi olduğunu ilan etti. Erdoğan'ın adaylığını açıklamasının ardından bu sefer de gözler Millet İttifakı'na çevrildi. 6'lı masa partilerinin kendi aralarındaki istişareleri devam ederken, dünyaca ünlü Financial Times gazetesinden Türkiye'deki seçimlerle ilgili dikkat çeken bir analiz geldi.

"BÜYÜMEYİ TEŞVİK ETMEYİ AMAÇLIYORLAR"

Merkez Bankası, rekor enflasyona rağmen sekiz ay sonra tekrar faiz indirimine giderek politika faizini yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürdü. Financial Times'ta yer alan analizde bu durum, "Erdoğan, 2023 genel seçimleri öncesi büyümeyi teşvik etmek için yüzde 80'lik enflasyona rağmen 100 baz puanlık faiz indirimi ile piyasalarda 'şok etkisi' yarattı" ifadeleriyle özetlendi.

"ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK RAKİBİ ENFLASYON"

Türkiye'nin, diğer merkez bankalarının aksi yönünde kararlar aldığının vurgulandığı analizde, ülkede ciddi bir fiyat artışına neden olan enflasyonun, Erdoğan'ın seçimdeki en büyük rakibi olduğunun altı çizildi.

MERKEZ BANKASI FAİZİ İNDİRDİ

2021 yılının eylül ayında seri faiz indirimlerine başlayan Merkez Bankası, yıl sonuna kadar 500 baz puanlık indirim yapmıştı. Böylece faiz yüzde 14'e düşmüştü. 2022'nin ilk 7 ayında faizi sabit bırakan Merkez, ağustos ayında sürpriz bir kararla faizi yüzde 13'e çekti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (23)

Onur Yener:

Bu ülkede kimse aç değil açıkta değil, açlık edebiyatı yapanlar gitsin kan testi yaptırsın.Sonuna kadar sayın Cumhurbaşkanımızın arkasındayız.İki kilo soğan,patatese davamızı satıp ülkemizi PKK ile yanyana yürüyenlere emanet edecek değiliz.

246
282
yanıtYanıtla
melis uzunkol:

Haziran 2022 verileri %49,6 açlık sınırı altında.Nerde yaşıyorsun bilmiyorum.Araştır öyle gel.

yanıt72
yanıt34
Mehmet Demirbaş:

En kiral yine AKP dır basaka yok

128
227
yanıtYanıtla
Suleyman Kerkuk:

Kral derken ne demek istedin?

yanıt10
yanıt4
Arda Yıldız:

Bakı tekrar ediyorum. piyasayı genişletip pahalılığı durdursalar zaten Recep Tayyip Erdoğan'ın rakibi yok. Recep Tayyip Erdoğan Güçlü bir lider.. Halk diğer siyasilere güvenmiyor.ekonomik pahalılığı ortadan kaldırırsa 2023 te ki seçimi RTE rahat alır.

171
178
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

bildiğimiz şeyleri okumuşlar bize. ekonomik krizden ziyade pahalılıgı az dengeleseler zaten RTE nin önünde bir rakip olmadığını sağır sultan biliyor.

141
123
yanıtYanıtla
zübükzade:

araplar gitmedikçe kaybedecek

172
79
yanıtYanıtla
Mehmet Küçükkeskin:

BENCE EN BÜYÜK RAKİBİ DR FATİH ERBAKAN PROJE ÜSTÜNE PROJE AÇIKLIYOR.

55
157
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

3 sene önce yazmıştım. Muhalefete değil ekonomiye yenildik diyecekler diye. Ahanda çıktı.

124
64
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Doğru bir analiz. Muhalefet in elinde elle tutulur hiç hır şey yok. Erdoğan enflasyon işini seçime kadar hallederse çok rahat kazanır.

97
70
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title