Haberler

NASA, Mağaradaki Kristallerin İçinde 50.000 Yıllık Yaşam Formları Tespit Etti

Güncelleme:

Meksika'daki bir mağarada, kayaların içinde 50.000 yıldır formunu koruyan ve eşsiz nitelikte mikroplar tespit edildi.

Bilim insanları, Meksika'daki mağaraların içinde, kaya ve kristallerin arasında formunu hiç bozmadan günümüze ulaşan 50.000 yıllık mikro yaşam formları tespit etti. NASA'nın önderliğindeki keşif, uzun süre basından gizlendikten sonra duyuruldu.

BİLİM KONFERANSINDA DUYURULDU

Meksika'nın Naica bölgesinde bulunan mağaralarda, formlarını bozmadan bekleyen mikroplar keşfedildi. Şu ana kadar mikropların, çeşitli mineraller ve manganezlerin içinde yaşayarak bu günlere ulaştığı ortaya çıktı.

NASA'nın Astrobiyoloji Enstitüsü başkanı Penelope Boston, keşifi cuma günü yapılan bilim konferansında duyurdu.

Yapılacak deneylerde aksi sonuçlar çıkmazsa, mikropların bir kez daha dünyanın en ağır koşullarına bile dayanabildiği ortaya çıkacak.


9 yıllık bir çalışmanın ürünü olan keşif, henüz resmi olarak bilim dergilerinde yayınlanmadı. Araştırmacılar bir süre daha genetik test yapmayı planlıyor.

40'dan fazla yaşam formunundan oluşan kayaların içindeki mikrop ve virüslerin, günümüzdeki en yakın akrabasıyla bile farklılıklar gösterdiği söyleniyor. Yapılan örneklendirmeye göre, en yakın akrabası ile arasındaki fark, insan ile mantar arasındaki fark kadar.


YERİN 800 METRE ALTINDA

Meksika'da bulunan Naica mağaraları yerin 800 metre altında bulunuyor. Mağaralar daha önceden bir maden firması tarafından kullanılıyordu. Maden şirketi mağaraları terk ettiğinde gerçek ortaya çıkmış ve NASA inceleme imkanı bulabilmiş.

Kristallerle kaplı demir duvarlar neredeyse bir katedralinki kadar büyük. Mağarada bulunan kristaller için bilim insanlarının, muazzam güzellikte bir cennet yakıştırması yaparken, içindeki yaşam formlarının yıllarca orada bulunması için 'cehennemi yaşadıkları' benzetmesi yapılıyor.


Kristallerle kaplı mağaranın çok sıcak olduğu, bilim insanlarının çalışmak için astronot kıyafeletinin minyatür bir versiyonunu kullandıkları belirtiliyor.

Cuma günü yapılan konferanstan önce NASA'nın, mağarayla ilgili hiç bilgi sızdırmadığı ve basından uzak çalıştığı ortaya çıkmış oldu.

Bilim insanları birkaç sene önce, yarım milyon yıldan fazladır tuz ve buzun içinde yaşayan mikroplara rastlamıştı. Ancak kaya ve kristallerin içinde bulunan bu mikropların çok daha eşsiz olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Boston Teknoloji Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title