Haberler

MÜSİAD İzmir'de, "Aile ve Medeniyet" konulu sohbet gerçekleştirildi

Güncelleme:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin "Aile ve Medeniyet" konulu "irfan sohbeti" programına katıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin "Aile ve Medeniyet" konulu "irfan sohbeti" programına katıldı.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mustafa Yayla'nın yaptığı programın açış konuşmasını MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, yaptı.

Saygılı, ailenin huzur ve saadet kaynağı olduğunu dile getirerek güçlü ailelerin güçlü toplumları, milletleri doğurduğunu belirtti.

MÜSİAD olarak "Yüksek ahlak, ileri teknoloji ve güçlü Türkiye" mottosuyla hareket ettiklerini kaydeden Saygılı, "Bu ideal çerçevesinde medeniyetimizin en önemli değerleri aile yapısı içerisinde neşvünema buluyor. Unutmayalım ki arkamızda güzel bir nesil yetiştirmez isek, mezarımız tenha kalır. Bu inançla Rabb'imiz eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kılsın. Dünyadaki cennetimiz huzurlu bir aile yuvası olsun inşallah." diye konuştu.

Prof. Dr. Saffet Köse de, "'İslam'ı tanımlayan ana kavram nedir?' derseniz ben onu hep 'merhamet' diye tanımladım, öyle gördüm. Cenab-ı Hak kendisini alemlerin Rabbi olarak tanıttıktan sonra 'Rahman' ve 'Rahim' sıfatına vurgu yapıyor. 'Rahmetle ve merhametle muamele etmeyi kendisine ilke edindi' diye ayeti kerimesinde söylüyor. Merhametin merkezinde de muhabbet, sevgi var. Aileyi, medeniyeti hatta dünyayı kuran temel kavram bu aslında." ifadelerini kullandı.

Mustafa Özdemir de başkanı olduğu Mehir Vakfının faaliyetlerini anlattı.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler hızla göç almaya devam ettiğini aktaran Özdemir, "Göç alan şehirlerde ailenin zayıfladığını görüyoruz. Evde stresin olmaması ve güven ortamı bulunması önemli. Mehir Vakfı olarak 14 binin üzerinde çifti evlendirdik. 27 yılda sadece iki çiftimiz boşandı. Evlilik iyi niyetle yapıldığında zorluklar olsa da Allah gerisini tamamlıyor. Bizim milletimiz sağlam bir aile yapısına sahiptir. Değerlerimize sahip çıkalım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Müstakil Sanayi Ve İşadamları Derneği Mustafa Özdemir Saffet Köse İzmir Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title