Haberler

Memur ve emekli aylıklarında yüzde 50'lik artış bekleniyor! İşte zamlı maaşlar

Güncelleme:

Memur ve memur emeklileri 5 aylık enflasyona göre yüzde 44 zammı şimdiden cebine koydu. Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla zammın yüzde 47'lere çıkması, refah payı eklenmesiyle de oranın yüzde 50'lere yükselmesi bekleniyor. Memur zammı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de referans olacak. Yüzde 50'lik zamma göre en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 800 TL'ye, en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye, en düşük SSK ve BağKur emeklisi maaşı da 11 bin 250 liraya çıkacak.

Milyonlarca memur ve emekli yılbaşında maaşlarına yapılacak zammı merakla bekliyor. Zamda enflasyon kritik bir öneme sahip. 2023'ün temmuz-aralık dönemini kapsayan 6 aylık enflasyon oranına, toplu sözleşme ile alınan zam oranı da eklenerek memur ve emeklisinin zammı ortaya çıkacak. Memur zammı, SSK ve Bağ-Kur emeklisine de referans olacak. Enflasyon üzerinden yapılan hesaplamaya göre, memur ve emekliye yüzde 50 zam yapılması bekleniyor.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE 38'E ÇIKACAK

Kasım ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak 5 aylık enflasyon farkı da şekillenmiş oldu. Enflasyon temmuzda yüzde 9,49, ağustosta yüzde 9,09, eylülde yüzde 4,75, ekimde yüzde 3,43, kasımda ise yüzde 3,28 oranında arttı. Böylece 5 aylık enflasyon farkı yüzde 33,64 oldu. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı yüzde 38 civarında olacak.

MEMURA YÜZDE 50 ZAM BEKLENİYOR

Enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında memur ve memur emeklisi zammı yüzde 47'ye çıkacak. Refah payı eklenmesiyle bu oranın yüzde 50'ye çıkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları da bu yönde. Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Memurun biliyorsunuz toplu sözleşme gereği alacağı bir fark var. Aldığı bir artış var, artı enflasyon farkı var. Bu da oldukça önemli bir rakama gelecek gibi görünüyor. Dolayısıyla bu memur emeklisine de zaten yansımış olacak. Memur ve emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız." dedi.

MEMUR ZAMMI EMEKLİ İÇİN REFERANS OLACAK

Memur zammının SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam için referans olacağı söyleniyor. Temmuz ayında aldıkları yüzde 25'lik zamdan memnun olmayan ve geçim sıkıntısı şikayetleri artan emeklilere de yüzde 50 zam yapılması gündemde.

EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Yüzde 50'lik zamma göre en düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 liradan 14 bin 800 liraya, en düşük memur maaşı ise 22 bin TL'den 33 bin TL'ye yükselecek. En düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı ise 7 bin 500 TL'den 11 bin 250 liraya çıkacak.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Memur zammı Bağ Kur Aralık Memur Ssk Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (37)

SERTAÇ KOT:

Yalan haberlerle zaten algı problemi olan büyük çoğunluğu daha çok birbirine düşman ediyorsunuz. Memur zammı yüzde 50 değil, memur zammı yüzde 15, toplu sözleşmede alınan karar bu yonde, kalan yüzde 35'lik kısım memurun maaşından eksiltilen enflasyon farkı, zam değil. Ama siz böyle haber yaptıkça bu sefer piyasada, hesap kitap bilmeyen sivri zekalılar sanıyor ki memura yüzde 50 zam geldi.

181
22
yanıtYanıtla
mert kılıc:

ARKADAŞLAR UNUTTUĞUNUZ BİRŞEY VAR , MEMUR SADECE MASA BAŞINDA OTURAN KİŞİLER DEĞİL. ASKER DE MEMUR POLİSTE SADECE OTURMUYORLAR ANLADĞINIZ ÜZERE.

158
24
yanıtYanıtla
Bülent Levent:

Öyle büyük bir ülkeyiz ki bütün merakımız asgari ücret ne kadar olacak, avrupa da emekli maaşı aylık 1.500 euro yani senin paranla şu an 50 bin TL yarın kaç olur bilemem...bize dönelim karnım doyar doymaz Allah bilir

135
40
yanıtYanıtla
erman genç :

Avrupalı emekli parası dışarda bazı ülkelerde daha değerli orda yaşayana kira hayat Pahalılığınıda şartlarınıda yaz kardeşim,,!

yanıt39
yanıt93
Bülent Levent:

Erman genç ben avrupada yaşadım , biliyorum ..sizin gurubun ürettiği boş laflarla değil dolu gel bu yana

yanıt71
yanıt34
KUL HAKKI:

Erman sen yaz isrersen 1500 Euro'ya onlar kaç kg et süt yumurta ekmek peynir domates elma armut vs alabiliyor biz ne kadar alabiliyoruz diye bir araştır yaz bakalim. İnternette tüm veriler mevcut onların ülkesinde meyve sebze et süt vs kaç Euro ordannkiyasla . Arada büyük fark var Kira diyorsunkendi ülkwmize bakalım oraya da bakalım asgari ücret 11 bin lira kira 10 bin lira neyi savunmaya çalışıyorsunuz arkadaş hala anlamiyorum

yanıt131
yanıt18
EFTAL ALTINSOY:

kardeşim avrupa şuan ev kiralı 1000 euro kalnla geçin işte

yanıt11
yanıt9
Bülent Levent:

Yine eksik bilgi sahibi yazanlar var tekrar ilave yazmam gerekti, Avrupada asgari ücretli oranı % 3 , Türkiyede % 68 ,,,bu anlamayana şu demek oluyor..4-5 bin avro alan adamda bin avro kira verir, bin avro antalyada aldığı yazlığının aylık taksidi, kalanlada gül gibi yaşar

yanıt22
yanıt1
Hasan Hüseyin Şahin :

yav kardeşim Emekli emeklidir işçi ve memur emeklisi diye ayrıştırıp memura fazla zam vermek NEDİR??? toplumu ayrıştırmaktan başka ne iş yaparsınız

107
56
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Daha once en cok zammi aldiginda hic sesin cikmiyordu dostum

yanıt69
yanıt41
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title