Haberler

Kuzey Makedonya Büyükelçisi Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı olarak yatırım ve iş birliğini artırmak adına ortak bir çalışma yapılması kararı alındı.

Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı olarak yatırım ve iş birliğini artırmak adına ortak bir çalışma yapılması kararı alındı.

Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Dilmen'in de bulunduğu ziyarette, karşılıklı iş birliği ve yatırım imkanları görüşüldü. Ziyaretleri nedeniyle konuğu Jovan Manasijevski'ye teşekkür eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un ekonomi, sanayi ve ihracat potansiyelinin yanı sıra öne çıkan sektörlerine ilişkin bilgiler verdi.

Murzioğlu: "İş birliğine hazırız"

Konuşmasında, Samsun'un, sahip olduğu alternatifli üretim ve hizmet altyapıları ile potansiyeli oldukça yüksek bir şehir olduğunu belirten Murzioğlu, "Samsun'umuz gerek sanayi altyapısıyla, gerek sağlık yatırımlarıyla gerekse turizm ve tarım alanlarıyla Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ve en büyük kenti. Türkiye'de sadece birkaç ile nasip olan hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım hatlarıyla Samsun bir lojistik kent konumunda. İki ülke arasında her geçen gün daha da ileriye taşınan bir işbirliği söz konusu. Kuzey Makedonya ile Türkiye'nin geçmişten gelen kültürel bağlarının ticarete daha fazla yansıtılması konusunda da her türlü iş birliğini yapmaya hazırız. İnşallah bugün yaptığınız ziyarette amacımıza katkı sağlar" dedi.

Manasijevski: "Amacımız ticareti geliştirmek"

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Murzioğlu'na teşekkür eden Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski de büyükelçilik olarak, farklı illerde ülkelerini tanıtan toplantılar yapmaya gayret ettiklerini vurguladı. Bu zamana kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa gibi büyükşehirlerde ticaret ve sanayi odalarıyla beraber ülkelerini anlatan toplantılar yaptıklarını belirten Manasijevski, "Samsun'un da büyük bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Biz, daha fazla şehirde ülkemizi tanıtmak, karşılıklı ticaretimizi artırmak istiyoruz. Türkiye büyük bir ülke. İki ülke arasında gelişmiş ve gelişmekte olan bir ticaret hacmi var. Bizim amacımız da ticaret hacmini daha da geliştirmek. Bu nedenle de ticaret ve sanayi odalarıyla birlikte çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde 80 bine yakın firma mevcut ve bu firmaların iki bin tanesi Türk sermayeli Türk firması. Makedonya küçük bir ülke olarak görünse de tüm Avrupa ülkeleri ve Türkiye ile serbest ticaret anlaşmaları bulunmakta. Ülkemizde çok fırsat var. Daha çok Türk yatırımcıyı Makedonya'ya bekliyoruz" diye konuştu.

Ortak çalışma yapılacak

Büyükelçi Jovan Manasijevski ayrıca, ilerleyen günlerde Samsunlu sanayicilere ülkelerindeki yatırım fırsatlarını anlatan bir toplantı yapmak istediklerini ve daha sonra da ikili iş görüşmesi organize etmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi. Ziyarette karşılıklı yatırım ve iş birliğini artırmak adına ortak bir çalışma yapılması kararı alındı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ticaret Ve Sanayi Odası Salih Zeki Murzioğlu Salih Zeki Makedonya Ankara Samsun Ekonomi Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title