Haberler

KALYON PV'DEN 100 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM HEDEFİ

Güncelleme:

KALYON Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Elvan, holdingin güneş paneli üreten şirketi Kalyon PV için 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, Hedefimiz, 100 milyon dolar daha ilave yatırım yapmak.

KALYON Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Elvan, holdingin güneş paneli üreten şirketi Kalyon PV için 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, Hedefimiz, 100 milyon dolar daha ilave yatırım yapmak. Fabrikamızdaki yıllık 2 gigavatlık kapasiteyi de artırmaya devam edeceğiz. Tüm bunlar Türkiye vizyonu dediğimiz vizyonun tam da kendisi. Bu vizyon doğrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.

Güneş enerjisi panel üretimi alanında çalışmalar yürüten Kalyon PV Güneş Teknolojileri Fabrikası, bu alanda yaptığı çalışmaları, yatırımlarını, yıl sonu değerlendirmesini ve 2024 yılı hedeflerini açıklamak üzere şirketin Ankara'da yer alan fabrikasına basın gezisi düzenledi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Elvan, Kalyon PV'nin komple bir tesis olduğunu ifade ederek, Bu tesis, Çin hariç dünyadaki ilk ve tek entegre tesistir. Burada ciddi harcamalar gerçekleştirdiğimiz büyük bir Ar-Ge merkezimiz de var. Bu tesis aynı zamanda çip üretimi için gerekli olan, yarı iletken madde üretim altyapısına da sahip bir merkez. Yarın biz çip üreteceksek bu fabrikada bunun ilk adımını atıyoruz diyebiliriz. Bu tesisin bir örneği ne Avrupa'da ne de Amerika'da var. Türkiye ekonomisine inanılmaz bir katkı sağlandı. Özellikle ithal ettiğimiz ürünleri artık yüzde 80 yerlilikle burada üretebilecek kapasiteye ulaşmış bulunuyoruz diye konuştu.

ELVAN BURADAKİ TESİS, GURUR DUYULMASI GEREKEN YATIRIMLARDAN BİRİ

Türkiye'nin 2002 yılından itibaren önemli bir yatırım ve kalkınma hamlesi başlattığını söyleyen Elvan, Bu hamleyle, dünyanın dört bir yanında, çok büyük ölçekli yatırımlar gerçekleştirilen firmalarımız ortaya çıktı. Bugün Avrupa, Afrika, Orta Doğu hatta Uzak Doğu ve Amerika'da büyük ölçekli yatırımlar yapan çok sayıda Türk şirketi mevcut. Bu şirketlerimiz ciddi bir özgüven sahibi oldular ve fırsatlar geldiği takdirde neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiler. Bu firmalarımızla hepimiz gurur duymalıyız diye düşünüyorum. Her Türk vatandaşının da Türkiye'nin böyle bir tesise sahip olmasından dolayı gurur duyması gerektiğini de düşünüyorum. Kalyon Holding'in 79 yıllık bir geçmişi var. İlmek ilmek, nakış nakış işlenmiş bir hikaye bu. Holding, bugün dünyanın dört bir yanında yatırım yapan, büyük projeleri gerçekleştiren bir şirket konumunda değerlendirmesinde bulundu.

'ÇEVRE DUYARLILIĞI KONUSUNDA SON DERECE HASSASIZ'

İklim değişikliğinin dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirten Elvan, Kalyon Holding'in bu konudaki hassasiyetine dikkat çekerek, Holding olarak, iklim değişikliği ve çevre duyarlığı konusunda son derece hassasız. Bugüne kadar gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlarımızı dikkate aldığımızda, çevreye duyarlı bir yatırım süreci içerisinde olduğumuzu görüyoruz. Kalyon Holding olarak, Konya Karapınar'da inşa edilen 1300 megavat güce sahip Avrupa'nın en büyük, dünyanın da sayılı güneş enerjisi santrallerinden birini kurduk. Bu santralde, yeşile dönüşüm çerçevesinde üretim yapılıyor ifadelerini kullandı.

'YURT DIŞINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜM'

Elvan, sadece bu fabrika için 500 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti

Önümüzdeki yılki hedefimiz 100 milyon dolar daha ilave yatırım yapmak. Sonraki yıllarda da buna devam edeceğiz. Tüm bunlar Türkiye vizyonu dediğimiz vizyonun tam da kendisi. Bu vizyon doğrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Özellikle son 1-2 haftadır yoğun olarak yurt dışında bu konularla ilgili çalışmalar yürüttüm. Sadece Türkiye değil, Türkiye dışında da bu tür yatırımlarımıza yoğun şekilde devam edeceğiz.

KALYON PV CEO'SU TÜFEKÇİ FABRİKANIN TEKNOLOJİ DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

Elvan'ın ardından konuşan Kalyon PV CEO'su Ersan Tüfekçi ise bir sunum yaparak şirketin faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Kalyon PV'nin 2019 yılında devreye alındığını hatırlatan Tüfekçi, Faz-1'de 500 megavat olarak kurulan fabrika bugün 2 gigavat olarak üretim yapmakta. Bu büyüme, artarak devam edecek. Kalyon PV'nin büyüme planında 2024 yılı içerisinde 100 milyon dolarlık bir yatırım projeksiyonumuz var. Bu yatırımla beraber fabrikanın teknoloji dönüşümünü sağlayacağız. Çünkü bu tesis sürekli yeni kalması gerekiyor. Aynı zamanda bu fabrikanın karbon nötr hale gelmesi de önemli. Burada üretilen paneller, dünyanın ilk ve tek karbon nötr paneli olacak dedi.

'TÜRKİYE'DE BU TEKNOLOJİNİN LİDERLİĞİNİ YAPMAKTAYIZ'

Kalyon PV'nin 2 gigavatlık bir üretim yaptığına değinen Tüfekçi, Bizim ürettiğimiz paneller yüzde 80 ve üzeri yerlilik oranına sahip. Bugün bu fabrikada 7 gün 24 saat durmaksızın üretim yapılıyor. 2 binin üzerinde çalışan sayımızla ve 2 bin 500 metrekare Ar-Ge merkezimizle Türkiye'de bu teknolojinin liderliğini yapmaktayız diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, şirketin CEO'su Ersan Tüfekçi ve şirket yetkilileri tarafından fabirka gezisi düzenlendi. Tüfekçi ve şirket yetkilileri, fabrikanın üretim hatlarını basın mensuplarına tanıtarak, bir güneş panelinin üretimi hakkında bilgi verdi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Güneş Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title