Haberler

KAGİDER, KEDV ve UPS'den kadınlara ihracat atölyeleri

Lojistik sektöründe küresel lider UPS, bu ay Türkiye genelinde düzenlenen ve işletme sahibi olan kadınların ihracat becerilerini geliştirmelerine yardım etmek amacıyla hazırlanan bir dizi ihracat eğitim atölyelerinin yenilerini düzenledi.

Lojistik sektöründe küresel lider UPS, bu ay Türkiye genelinde düzenlenen ve işletme sahibi olan kadınların ihracat becerilerini geliştirmelerine yardım etmek amacıyla hazırlanan bir dizi ihracat eğitim atölyelerinin yenilerini düzenledi.

Atölyeler, girişimcilik ve çalışma konularında görev yapan Kadın Girişimciler Derneği (KAGIDER) ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) desteğiyle ve 220 kişinin katılımıyla Manisa ve İzmir'de gerçekleştirildi.

KAGIDER Başkanı Emine Erdem, "UPS'in sürekli desteğiyle, Türkiye'deki her bir kadın girişimci, geleceğin küresel öncüsü olma gücüne sahip olacak," dedi. "UPS Kadın İhracatçılar Programı'yla birlikte çalışıp Türk ekonomisine kadın katılımını artırarak eşitsizliği, gelir dağılımındaki dengesizliği azaltmaya yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Uluslararası Ticaret Merkezi'nin (ITC) SheTrades girişimi ortaklığıyla yapılmış UPS Kadın İhracatçılar Programı'nın (KİP) parçası olan atölye, seminer ve çevrimiçi öğrenme platformları, kadın işletmecilerin tedarik zinciri süreçleri, gümrük düzenlemeleri ve küresel işlerde uluslararası ticaret fırsatlarına erişim gibi zorlukları aşmalarına yardım ediyor. UPS ve ortakları, kadın ihracatçıları orantısız biçimde engelleyen yasal bariyerleri tespit ederek pazara erişimi artırmaya odaklanıyor. Böylelikle, kadınların yeni gelir kaynaklarına erişerek daha güçlü bir Türkiye yaratmalarına olanak sağlıyor.

UPS Türkiye Ülke Müdürü Burak Kılıç, "Türkiye'nin yerel topluluklarından pek çok kadın girişimcinin, küresel ticari atılımları için kaynağa, bilgiye ve desteğe erişimi yok" dedi ve ekledi:

"Bizim Kadın İhracatçı Pprogramımız bünyesindeki seminerlerimiz, Türkiye'deki kadın girişimcilerin küresel ticarete katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı. Böylelikle, daha fazla sayıda kadın işletmesinin, sınır ötesi işler yapabilmesi, ekonomik büyümeyi hızlandırması, piyasada yeni işler yaratması ve çok daha fazlası mümkün olacak. 2020'nin sonuna kadar UPS, bu atölye ve seminerleri tüm Türkiye'ye yaymayı planlıyor."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İhracat Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title