Haberler

Kadınlar Çilek Üretecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve kaliteyi artırmak için sadece kadın üreticilere yönelik yeni bir projeye imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve kaliteyi artırmak için sadece kadın üreticilere yönelik yeni bir projeye imza attı. Urla'nın üç köyünde eğitim verilen kadınlara 20 bin çilek fidesi dağıtılarak bölgede alternatif üretimin önü açıldı.

"Kırsalda gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi" kapsamında yürüttüğü çalışmalarla üreticiye büyük destek veren; ikinci ürün ve yüksek gelir getirici ürünlerin yetiştirilmesine öncülük eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de çilek üreticilerine el uzattı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Urla Belediyesi ve Bornova Rotary Kulübü ile ortaklaşa geliştirdiği projeyle, sadece kadın üreticilere yönelik çilek yetiştiriciliğine başlandı. Yarımada bölgesinde sınırlı araziler üzerinde, kısıtlı imkanlarla yapılan üretimden daha yüksek gelir elde edilmesini hedefleyen proje kapsamında, Urla'nın Özbek ile Kuşçular ve İçmeler Mahallelerinde kadın üreticilere bilgilendirme eğitimi verildi ve 20 bin adet çilek fidesi desteği sağlanarak dikimleri gerçekleştirildi. Projenin Yarımada bölgesinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Ekonomiye katkı, bütçeye ek gelir

İlk mahsullerini nisan ayında hasat edecek olan kadın üreticiler, bölgede ilk defa çilek yetiştiriyor olmanın heyecanını yaşarken, halen hayvancılık ve sebze yetiştiriciliği yaptıklarını hatırlatarak pazar değeri yüksek olan çileğin yeni sezonda bütçelerine ek gelir sağlayacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin "Kırsalda gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi projesi" kapsamında, 2008 yılında başlayan meyve fidanı dağıtımı çalışmalarında bugüne kadar 24 ilçede 649 mahalle/köyde 2 milyon 250 bin adet meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Yarımada bölgesindeki Urla, Karaburun ve Seferihisar'da ürün çeşitliliğini artırmak ve alternatif sebze üretimini yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere fasulye ve börülce tohumları dağıtıldı. Yine Yarımada bölgesindeki ilçelerde ikinci ürün olarak üreticilere dağıtılan kırmızı marul ve mor karnabahar fidesi ile kırmızı soğanın ise hasatları yapıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bornova Urla Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title