Haberler

İzmir: Fransa'da, "Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı"nın Oylanmasına Tepkiler

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Fransa'da Yarın Oylanacak Olan Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı'nın Meclisten Geçmesi Durumunda İş Alemi Olarak Gerekli Tepkiyi Koyacaklarını Söyledi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Fransa'da yarın oylanacak olan Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı'nın meclisten geçmesi durumunda iş alemi olarak gerekli tepkiyi koyacaklarını söyledi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, Fransa'da oylanacak olan yasa tasarısının iki ülkenin ticari hayatına mutlaka yansıyacağını söyledi. Bunun bir örneğini terörist başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirtilmesi sırasında İtalya ile yaşadığımızı anlatan Demirtaş, "Yasa tasarısı geçerse, bu konuda milli duyguları kuvvetli olan ulusumuzun olumsuz yansımaları olacaktır. Bu olay neredeyse yüzyıla yaklaşan bir olay. Sadece tarihçileri ilgilendiren bu olayın Fransa'nın Türkiye ilişkilerinde gerilim oluşturmaması gerekiyordu. Biz iş alemi olarak tepkimizi koymayı görev biliyoruz" dedi.

Yasa tasarısının meclisten geçmemesini umduklarını anlatan Demirtaş, "Yasa çıksa bile daha sonra senatoda onaylanması gerekiyor yani henüz her şey bitmiş değil. Fransa'daki ticaret odaları ve iş yaptığımız kuruluşlara bu konudaki düşüncelerimizi ilettik. Umuyoruz bu yasa çıkmayacak" diye konuştu.

Fransa ile ekonomik ilişkilerin tamamen durmasının mümkün olmadığını kaydeden Demirtaş, ticaretin ve sanayiinin yan girdilerinin pek çok ülkeden geldiğini bu nedenle bazı malların alımını belki durduramayacaklarını ancak eğer alternatifi başka bir ülkede üretiliyorsa o malı o ülkeden alacaklarını o zaman Fransız hükümetinin ciddi bir kayba uğrayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title