Haberler

Hesabına yanlışlıkla yatan 19 bin lirayı sahibine teslim etti

Güncelleme:

Ankara'da gece otururken hesabına 19 bin lira yattığını gören 4 çocuk babası Mustafa Karataş, paranın sahibi Murat Akdeniz'e ulaşarak 19 bin lirayı teslim etti.

4 çocuk babası olan 25 yıllık döner ustası Mustafa Karataş, bir gece telefonuna gelen mesajla şoka uğradı. Mesajda hesabına 19 bin liralık para girişi olduğunu gören Karataş, hemen bankayı arayarak paranın kendisine ait olmadığını belirtti. Bir haftalık uğraş sonucunda banka aracılığıyla paranın asıl sahibi 28 yaşındaki Murat Akdeniz'e ulaşan Karataş, kendisine parayı teslim edeceğini söyledi. Murat Akdeniz, kendisine ait olan parayı almak üzere İstanbul'dan yola çıktı. Akdeniz, insanlığın ölmediğini kanıtlayan döner ustası Mustafa Karataş'la buluşup 19 bin lirasını teslim aldı.

Hesabına yanlışlıkla yatan 19 bin lirayı sahibine teslim etti

"BAŞKASI OLSA MUHTEMELEN YAPMAZDI"

Alacaklısının 19 bin lirayı gönderirken hesap numarasında yanlışlık yaptığını anlatan Murat Akdeniz, "Bir alacağım Bursa'dan para gönderecekti. Benim 472 ile başlayan hesap numaram ve Mustafa Bey'in 772 ile başlayan hesap numarası karışmış. Arkadaşımız yanlışlıkla Mustafa Bey'in hesabına para atmış. 19 bin liraya yakın bir meblağ. Sağ olsun Mustafa Bey de insanlığını gösterip bankaya ulaşmış. Mustafa Bey de 'Ankara'ya gelin, kimliğinizi gösterip parayı teslim alabilirsiniz' dedi. Herkesin önünde ona teşekkür ediyorum. Başkası olsa muhtemelen yapmazdı" diye konuştu.

Hesabına yanlışlıkla yatan 19 bin lirayı sahibine teslim etti

"ALLAH BENİM OLMAYAN PARAYI BANA YEDİRMESİN"

Karşı tarafın hesap numarasında yanlış yaptığını, üstelik asıl göndermek istediği kişi ile kendi adının baş harflerinin aynı olduğunu anlatan Mustafa Karataş, "Gece evde oturuyordum telefonumu karıştırıyordum. Bir baktım hesabıma 19 bin liralık para yatmış. Bankayı aradım. Böyle bir para benim değil dedim. Para benim değildi. Kurban olduğum Allah benim olmayan parayı bana yedirmesin. İnsanlara da örnek olması ve duyarlı olmalarını istiyorum. Karışıklık Bursa'da bir arkadaş Murat Bey'e para havalesi yapıyor. Onun ismi ile benim ismim de M ve U harfleri ile başlıyor. IBAN numarasından da bir numara eksik oluyor. Benim hesabıma düşüyor para. İnsanlık ölmedi ve ölmemesini de istiyoruz zaten. İnsanların duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Hesabına yanlışlıkla yatan 19 bin lirayı sahibine teslim etti

Öte yandan, Gölbaşı Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Aktay 2021 yılının ahilik yılı olduğunu hatırlattı. Aktay, 47 yaşındaki 4 çocuk babası Mustafa Karataş'ın yaptığının ahilikten gelen bir davranış olduğunu, 19 bin lirayı asıl sahibine verdiği için teşekkür ettiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Karataş Murat Akdeniz Akdeniz Karataş Haberler

500

Yorumlar (11)

he he:

yaw he he bir de iyilik diye gösteriyorsunuz. Geçenlerde geri vermeyip yiyenin haberi vardı yine burada. Hırsızlıktan işlem yapıldı. Hadi vermesin de görelim

25
6
yanıtYanıtla
bilal:

ya bırakın bunları. . . zaten bankadan saat kaçta. . nereye . . hangi hesaba. . . gittiği aleni belli oluyor. . . . . sıkıyorsa vermeseydin. . . . . . . . . . . . . bide ayağına çağırmış. . . . . . .

13
16
yanıtYanıtla
Anıl:

Para sana gelse ve sana ulaşılsa vermiyorum der vermezsen bankada adamda birşey yapamaz parayı yersin birde gelip felsefe yapma

yanıt2
yanıt1
he:

Ne diye onca kilometre öteden adamı yanına çağıyorsun, madem kim olduğunu bulmuşsun havale yapsana. Ayrıca sen aramasan, banka yakında bulurdu zaten seni.

10
8
yanıtYanıtla
Hadsiz:

akılcı davranması güzel ama paranın iadesi konusunda çokta insanlık ile de alakası yok SEBEBSİZ ZENGİNLEŞMEK diye bir madde var

7
3
yanıtYanıtla
X:

BÖYLE ŞEYLERİ OKUYUNCA. . . . ÜLKEMİZİN NELERİ KAYBETTİĞİNİ GÖRÜYOR VE ÜZÜLÜYORUZ. . . ESKİ GÜNLERİ ÇOK ÖZLEDİK ÇOK. . . . .

6
2
yanıtYanıtla
1907:

İsterse iade etmesin belinden su alırlar.

5
0
yanıtYanıtla
hele:

Çinçinlilere denk geleydi adamı bide borçlu çıkarırlardı. Hapiste umrunda olma, adam zaten hırsızlıkla geçiniyor. Ama bu dayıya helal olsun.

yanıt0
yanıt0
Mert ekin:

Eğer parayı çekip harcasaydı dolandırıcılıktan yargılanırdı..geçen ay aynı olay da parayı harcayan kişiye hapis cezası verildi

5
0
yanıtYanıtla
Ceren:

Bunun için hususi habercileridemi çağırmışlar

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title