Haberler

Yerli otomobil İstanbul Park'ta piste çıktı! 100 km hıza 4.8 saniyede ulaşıyor

Güncelleme:

2022 sonunda seri üretime geçmesi planlanan yerli otomobilde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Son durumu sosyal medyadan paylaşan TOGG'un videosu milyonların heyecanına heyecan kattı. Videoda banttan inip İstanbul Park'ta test edilen yerli otomobilin 4,8 saniyede 100 km hıza ulaştığı görülüyor. Yerli otomobil, bu özelliğiyle rakiplerine taş çıkaracak.

Togg'un sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Türkiye'nin Otomobili'nin üretim ve montaj sürecine ilişkin yeni detaylar paylaşılırken, aracın İstanbul Park pistindeki sürüş görüntüsü de videoda yer aldı.

"TEST MERKEZLERİNE GÖNDERDİK"

Togg'dan Türkiye'nin Otomobili'ne ilişkin "Elektronik ve mekanik sistem onayı ile fonksiyonel prototip üretimi süreçleri Türkiye'de tamamlanan akıllı SUV cihazımız ön uygunluğunu aldı. Fonksiyonel prototiplerimizi güvenlik, termal, dayanım, dinamik ve performans testleri için akredite test merkezlerine gönderdik." ifadeleriyle paylaşım yapıldı.

Yerli otomobil İstanbul Park'ta piste çıktı! 100 km hıza 4.8 saniyede ulaşıyor

4,8 SANİYEDE 100 KM HIZA ULAŞIYOR

Paylaşılmasının ardından kısa sürede yoğun ilgi gören videoda, TOGG mühendislerinin aracı sıfırdan başlayarak sürüşe hazır hale getirdiği ve aracın İstanbul Park pistinde test edildiği görülüyor. Otomobilin 0-100 km/s hızlanmasının 4,8 saniye olduğu aktarılan videoda, bu değerin araçta sürücüyle birlikte toplam dört yolcu varken elde edildiği bildirildi.

Öte yandan, TOGG Prototip Atölyesi'nde üretilen prototiplerin test için akredite test merkezlerine gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Park Türkiye TOGG Haberler

500

Yorumlar (45)

juzen sari:

asgari ücretlinin cebine kadar hızlı girecek ona bakarım ben yerli milli ise çok ucuz olmalı

335
81
yanıtYanıtla
HAKAN Dmrc.37:

''Ucuzsa kalitesizdir'' anlayışıyla yerli malı diş fırçası almıyor bu millet.neyden bahsediyorsun!!

yanıt6
yanıt7
juzen sari:

neden 48 tane kişi yorumu begenmemiş yoksa bunlar alman vatandaşımı (alamanya bizi gıskanıy mi ) şaka bir yana % 42 asgari ücretli vatandaş var B bakmayın he asgar ücretin bi tık üzerin (bı tık 3000 tl maaş alan 3500 alan )% bununda bi tık üzeri(4000 5000 ) alan  var bunuda bir tık üstü var (6000 ile 9000) alan %7. simdi buraya kadar saydıklarım yoksulluk sınırı %7 sınır üzerinde birde %1 bi kısım kaldı he iste o %1 kısım bu aracı alır

yanıt2
yanıt0
Orhan Dik :

Zamanında Citroen, Pegout ucuzdu, Alman arabaları pahalıydı. İnsanlar Alman kalitelidir diye diye rot başı, kliması, şasesi,... defolu araç bindi durdu. Fransızlar geç de olsa uyandı ve çok yüksek fiyatlı araçlar yapmaya başladı ve satılmaya başladı. Adamlar 4.8snde 100km çıkan arabayı fakire çıkarmayacak. Amaç ülke kalkınması, 170bin satıştan 170bin? kazanacak değiller ya özel sektör üretiyor.

yanıt1
yanıt1
Uğur Sezgin:

Yalancıınız hadi bantları gösterin hadi fabrikayı gösterinde görelim elinizde bir tane prototipten başka ne var her parcası başka ülkelerden 800 binen aşşağı satamazsınız siz üretseniz ki üretemezsiniz siz daha patates soğan üretemiyorsuynuz

35
28
yanıtYanıtla
Anti Muhalif ):

aynen abi sen daha iyisini yap da görelim :)) anca yıkıcı eleştiri zaten

yanıt11
yanıt15
Orhan Dik :

Siz kim bilader? Patates soğanı halk üretiyor. Aracı da halk üretiyor. Devlet destek oluyor. Siz lafından AKP değil, devleti hedef aldığın zaten belli teröristsin o ayrı konu; ama yine de cevap vereyim : Prototip 15-20 kadar üretildi çeşitli test merkezlerine iletildi. Başkanın bindiği ilk versiyon saatte 10 ile gidebilen şekil prototipiydi bunlar ise birebir. Üretim bandının nasıl tasarlanacağı, aracın nerelerden birleştirileceği ile ilgili prototipler.

yanıt3
yanıt14
TATE:

Bu adım Türkiye için çok büyük bir adımdır.Geçmişte durdurulan uçak ve araba yapım hayallerinin bugün tekrar canlanması ve hayata geçirilmesi Türk insanını çok mutlu ediyor.Fiyat ve kalitesini diğer araçlarla kıyaslamak isteyenler tabiki çıkacaktır ama herşeyi parayla ölçmeyen vatanseverler bu projelerin elinden tutacak ve yaşatacaktır.

24
25
yanıtYanıtla
Mehmet Kart:

Yine yerli düşmanlarının hoşuma gitmemiş. Sizde bu kuş beyni varken hükümet ne yapsın. Daha araba yollara çıkmadan kötülemeye başlamışlar. Sihalar yapılırkende böyle demişlerdi bu gezici beyinler.

27
11
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Hani şu motor ve kamera sistemi Kanada malı olan sihalar mı????????

yanıt4
yanıt4
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title