Haberler

Gözler Kabine toplantısında! Milyonlarca memuru ilgilendiren toplu sözleşme süreci de görüşülecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak Kabine'de kritik konu başlıkları ele alınacak. En önemli gündem maddelerinin ekonomiyle ilgili olduğu Kabine'de ÖTV düzenlemesinin ardından piyasadaki son durumun yanı sıra, milyonlarca memurun merakla beklediği toplu sözleşme süreci de görüşülecek.

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın bir araya gelecek. Toplantının ana gündem maddesi ekonomideki gelişmeler olacak. Milyonlarca memurun beklediği toplu sözleşme süreci de Kabine'de ele alınacak.

KABİNE TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 gün süren Körfez turunun ardından Kabine ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek. Kritik konu başlıklarının ele alınacağı Kabine'de ekonomideki gelişmeler, Rusya'nın tek taraflı feshettiği tahıl koridoru, İsveç'le yürütülen NATO süreci, memurların beklediği toplu sözleşme görüşülecek.

KÖRFEZ TURU VE TAHIL ANLAŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunda imzalanan 18 anlaşmanın ekonomiye etkileri Kabine'nin ana gündem maddeleri arasında yer alacak. Dış politikadaki bir diğer gelişme olan Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan Rusya'nın çekilmesi, Kabine'de kapsamlı şekilde değerlendirilecek. Krizin çözümü için atılabilecek adımlar görüşülecek.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER ELE ALINACAK

Ekonomiye Kabine'de geniş yer ayrılacak. ÖTV düzenlemesinin ardından piyasalardaki son durum masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın iş dünyasıyla görüşmesinden sonra kararlaştırılan orta vadeli plana dair hazırlıklarda gelinen son durum Kabine'nin gündeminde olacak.

MEMURLAR İÇİN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ

Kabine'yi yakından takip eden kesimlerden birisi de memurlar. Memurlarda toplu sözleşme takvimi ağustos ayı itibarıyla başlayacak. 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali sosyal haklarının toplu sözleşmede belirlenmesi Kabine'de görüşülecek.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Ankara, İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları yakından takip ediyor. Provokasyonlara karşı atılabilecek diplomatik adımlar Kabine'de görüşülecek. Öte yandan İsveç'in NATO üyelik sürecinin tamamlanabilmesi için kararın Meclis'ten geçmesi gerekiyor. 1 Ekim'de başlayacak yasama yılı öncesinde yaşananların İsveç'in NATO üyelik sürecine etkilerine de bir parantez açılacak.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

Kabine ÖTV Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

Kısmet Uslukılıç:

Aman masa da memuru ilgilendiren konu olsun emekliler ile ilgili hiçbirşey olmasın nasıl olsa emeklilerin selasını da verdiniz 7500 tl ye hayatta kalan kalsın kalamayanlar ölsün, bu nasıl adaletsizlik bu nasıl vicdansızlık kendileri 75 bin emekli 7500

63
86
yanıtYanıtla
Uzman Yorumcu:

bu emekliler var ya..! hepsi daha beter olsunlar..! oylarını vererek herkesi yakan da zaten bu emekliler tayfası...

yanıt29
yanıt10
DOĞAN KEMER :

emeklinin maaşını çzün,yazıklar olsun onların oyu ile oturuyorsunuz.mevki,makam sahibisiniz

35
83
yanıtYanıtla
Lion 1:

Arkadaşlar Allah kısmet ederse bir daha ne zaman petrol ve altin buluruz

95
6
yanıtYanıtla
Uzman Yorumcu:

Belediye seçimlerine 15 gün kala,samsun açıklarında 5 trilyon metreküp doğalgaz,cilo dağlarında 750 milyar varil petrol,uşak'ta 18 bin ton altın,ankara'da da 200 milyar adet jelibon bulacağız inşaallah..! dış güçleri de dize getireceğiz...

yanıt57
yanıt5
Sinan Yilmaz:

adalet istiyoruz ahmete ayrı mehmete ayrı hasana ayrı zam değil herkes bu devletin vatandaşı ssk lıyı 11400 tl mahkum et emekliyi 7500 tl ye kök maaş yüzünden yıllarca belkide zamlı maaş alamaycak herkes devlet işi istiyor neden özelde sürünürsün hakkını vermezler az maaş hiçbir güvencen olmaz bu düzen değişmeli adalet istiyoruz hakça paylaşım istiyoruz

40
60
yanıtYanıtla
muhammedtawfiq:

Yıllardır adalet isteyip yıllardır aynı seçimi yapıp bir şeylerin değişmesini bekliyorsunuz. Allah düşünmek için zihin vermiş zor olmasa gerek

yanıt9
yanıt1
Ahmet Ufuk Erdoğan:

beter olun

yanıt9
yanıt6
muhammedtawfiq:

Merak etmeyin seçim yaklaşınca gelir emekliye zam . Yıllardır aynı taktik anlayamadı bu emekliler de

86
11
yanıtYanıtla
Uzman Yorumcu:

doğru söylüyorsun... seçimden hemen önce verilen 3 kuruşa göbek atarlar,şapa oturduklarını seçimden sonra anlarlar... bu kısır döngü hiç değişmez,ama ilginç olan hiçbiri de ders almazlar...

yanıt25
yanıt5
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title